Batı Akdeniz, İhracatı En Çok Artan Bölge Oldu

Batı Akdeniz, 9 ayda ihracatı en hızlı büyüyen bölge oldu. 1 milyar 89 milyona ulaşan bölge ihracatı yüzde 21,30 büyüdü.

Batı Akdeniz, 9 ayda ihracatı en hızlı büyüyen bölge oldu. 1 milyar 89 milyona ulaşan bölge ihracatı yüzde 21,30 büyüdü.

Antalya İhracatçılar Birliği (AİB), 2013 yılı dokuz aylık ihracat rakamlarını Isparta’da düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) ev sahipliğinde yapılan toplantıya AİB Başkanı Mustafa Satıcı’nın yanı sıra Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmenci ile çok sayıda iş adamı katıldı.

AİB Başkanı Mustafa Satıcı, Batı Akdeniz illeri Burdur, Isparta ve Antalya’dan yapılan ihracatın 1 milyar 89 milyon 220 bin 971 dolara ulaştığını açıkladı. Dokuz aylık dönemde bölge ihracatının 468,5 milyon dolarını tarım, 438,5 milyon dolarını sanayi, 183 milyon dolarlık kısmını da madencilik ürünleri oluşturdu. Rakamların, ihracatta yüzde 21,30'luk büyümeyi ifade ettiğini belirten Satıcı, "Ocak-Eylül döneminde en fazla artış gerçekleştiren birlik durumundayız." dedi.

Isparta’nın ihracatının da her geçen gün arttığını dile getiren AİB Başkanı Satıcı, şehirden ilk dokuz ayda 90 ayrı ülkeye 143,5 milyon dolar ihracat gerçekleştirildiğini ve bunun da 112 milyon dolarlık kısmının AİB üzerinden yapıldığını ifade etti.

Türkiye için 500 milyar dolar olan 2023 ihracat hedefinin Isparta için 500 milyon dolar olduğunu söyleyen ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmenci, ihracatı artırmak için katma değer odaklı ihracat kalemlerinin eklenmesi için özel çaba gösterdiklerini kaydetti.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri