Başvuru için son tarih 4 Kasım

SMMM Odası Başkanı İsmail Turan, 17-18 Aralık tarihlerinde yapılacak Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Lisanslama Sınavlarına başvuru için son tarihin 4 Kasım olduğunu bildirdi
Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası Başkanı İsmail Turan, 17-18 Aralık tarihlerinde yapılacak Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Lisanslama Sınavları’na başvuru için son tarihin 4 Kasım olduğunu bildirdi.
Konya SMMM Odası Başkanı İsmail Turan yaptığı açıklamada, Sermaye Piyasası Mevzuatı çerçevesinde, her yıl SPK tarafından belirlenen tarihlerde SPK lisanslama sınavları yapıldığını, sınavda Bağımsız Denetim ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı sınavlarının önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti. Bu çerçevede Konya SMMM Odası olarak eğitim faaliyetleri programı dahilinde SPK Bağımsız Denetim ve SPK Gayrimenkul Değerleme Uzmanı lisanslama sınavlarına yönelik kursları sınav tarihleri öncesinde oda binasında açtıklarını ifade eden Turan, “SPK Lisanslama Sınavları bu dönem 17-18 Aralık 2011 tarihlerinde yapılacaktır. Bu sınavlar için son müracaat tarihi ise 4 Kasım 2011 Cuma günü’dür” dedi.
Turan, SPK Bağımsız Denetim, SPK Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı ve Kredi Ekspertizliği alanlarından bahsederek, “Bağımsız denetim, işletmelerin yıllık finansal tablo ve diğer finansal bilgilerinin, bu tablo ve bilgiler için belirlenen kriterlere (örneğin, halka açık şirket finansal tabloları için Kurulca belirlenmiş veya kabul edilmiş finansal raporlama standartlarına) uygunluğu ve doğruluğu hususunda, makul güvence sağlayacak yeterli ve uygun bağımsız denetim kanıtlarının elde edilmesi amacıyla, genel kabul görmüş bağımsız denetim standartlarında öngörülen gerekli tüm bağımsız denetim tekniklerinin uygulanarak, defter, kayıt ve belgeler üzerinden denetlenmesi ve değerlendirilerek rapora bağlanmasını ifade eder. Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı ise, bir gayrimenkulün, gayrimenkul projesinin veya bir gayrimenkule bağlı hak ve faydaların değerlemesini yapacak gayrimenkul değerleme şirketleri tarafından istihdam edilen veya değerleme şirketleri ile sözleşme imzalamak suretiyle değerleme hizmeti verilmesini ifade eder. Özellikle Konya’da gayrimenkul değerleme uzmanı eksikliği oldukça fazladır. Büyüme içerisinde olan şehrimizde kentleşme oranı ve konut sayısı oldukça fazladır. Bu nedenle Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı alanı lisans mezunları için oldukça önemli bir alandır. Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı sınavına ve diğer alanlara başvuru yapabilmek için lisans mezunu olmak gerekmektedir. Kredi Ekspertizliği bölümü de özellikle Bankacılık bölümü mezunları ve Bankacılık sektörü için önemli bir bölüm olmakla birlikte isteyen lisans mezunları başvuru yapabilmektedir” diye konuştu.
Konya SMMM Odası Başkanı Turan, uzman eğitmenlerle planladıkları SPK Lisanslama Sınavlarına yönelik eğitim kurslarının açıldığı tarihten itibaren Oda web sitesinde (www.ksmmmo.org.tr) detaylı şekilde duyurulduğunu sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri