Başol: Belediyenin Kasasından 300 Bin Lira Buhar Olmuş

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine Bağlı Ormanlı Belde Belediye Başkanı Bayram Başol, AK Partili Belediye Başkanı Yaşar Sever döneminde belediyenin 300 bin lira zarara uğratıldığını iddia etti. Başol konuşmasında zararın Zonguldak Valiliği...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine Bağlı Ormanlı Belde Belediye Başkanı Bayram Başol, AK Partili Belediye Başkanı Yaşar Sever döneminde belediyenin 300 bin lira zarara uğratıldığını iddia etti. Başol konuşmasında zararın Zonguldak Valiliği ve Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tespit edildiğini belgelerle açıkladı.

    30 Mart seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) Ormanlı Belediye Başkanlığı'nı kazanan Bayram Başol, göreve geldikleri 6 aylık süre içerisinde yapılan çalışmalar hakkında halkı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Başol, belediye başkanlığını kazandıkları gün belediyenin denetlendiğini ve yapılan denetlemelerin sonucunu bekledikleri için toplantıyı altı ay sonra yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.

    Belediyenin kendilerinden önce yönetim şeklini kendilerinin de araştırdığını kaydeden Başol, belediye tarafından 260 bin liraya alınan minibüsün Ormanlı halk otobüsleri ile anlaşmaya varılmasının ardından 200 bin liraya satıldığını ve burada belediyenin 60 bin lira zarar uğratıldığını kaydetti.

    "AĞIR CEZA MAHKEMESİ'NDE YARGILANACAKLAR"

    Zonguldak valiliği ve Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan raporları da açıklayan Başol, raporlarda belediye yönetiminin Ağır cezada yargılanacağının açıklandığını söyledi. Başol açıklamasında "Cumhuriyet Savcılığının raporu dedik. Valilik raporunda 'Ormanlı belediyesinin mali yönetim ve kontrol sisteminin tümüyle zaafa uğradığı, Belediye Başkanı Yaşar Sever ile birlikte onun yerine vekalet eden Mehmet Erdoğdu, Muhasebe yetkilisi E.O veznedar M.C nin görevlerini mevzuata uygun yerine getirmedikleri, bunun yanında muhasebe yetkilisi olarak görev yapan Mali hizmetler müdür vekili E.O.'nun zimmetine para geçirdiği tespit edilmiştir' Bu Zonguldak valiliğimizi raporu. Gelip belediyede okuyabilir. Mehmet Erdoğdu’nun belediye başkanlığına vekalet ettiği 3 aylık dönemde fatura karşılığı belediyeye giren ancak kasadan gayri resmi çıkışı yapılan para 56 bin 896 TL 85 kuruş. Bu Yaşar kardeşimizin istirahatlı olduğu döneme tekabül ediyor. Birde Zonguldak Başsavcılığı'nın hazırladığı metin bizim elimizde. Bu son 5 yılın bilançosu. Özet olarak bu konu bize geldi. Son 5 yıl içerisinde vekalet eden arkadaşlarımızın ve ya belediye başkanı görevi yapan arkadaşlarımız hakkında Başsavcılığımızın çıkarmış olduğu rakam 226 bin 471 TL. 56 bin lirayı da eklediğimizde 300 bin lira kasadan buhar olup giden para. Bu paraların fatura karşılığı yok. Bu 300 bin TL’yi biz değil Zonguldak Valiliği ve Kaymakamlık müfettişleri tespit etmiş. Bu konu Zonguldak Ağır Ceza Mahkemesi’ne intikal etti. Takdir mahkemenindir.” dedi.

    30 Mart 2014 tarihi itibariyle belediyenin memurlarına 34 bin TL, işçisine 310 bin TL ve emekli tazminatı, sendika aidatları 475 bin TL olmak üzere toplam 819 bin TL borçla karşılaştıklarını dile getiren Başol, 6 aylık dönemde memur, işçi maaşlarını düzenli ödedikleri gibi geriye dönük olarak emekli tazminatları ve sendika kesintisi borçlarına 263 bin 599 TL ödeme yaptıklarını ve bu borcu 555 bin 400 TL’ye düşürdüklerini dile getirdi.

    Belediyenin çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulunan Başol, işe belediye binasının tadilatından başladıklarını söyledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri