Baskın seçim ihtimali var

Yolsuzluğu ve israfı önlemek için kendi adaylarını çıkaracaklarını kaydeden Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, "Baskın seçim ihtimali hala var. Parti olarak olası bir erken seçime hazırız" dedi

Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı Mart Ayı İl Divan Toplantısı, yoğun katılım ile İl Başkanlığı binasında düzenlendi. Divan toplantısına; Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Hasan Hüseyin Öz, Saadet Parti Konya İl Başkanı  Avukat Hasan Hüseyin Uyar, il başkan yardımcıları, Saadet Partisi Karatay İlçe Başkanı Ali Genç, Saadet Partisi Meram İlçe Başkanı Şuayip Koçak, Karatay Belediyesi eski Başkanı Mehmet Şen, Meram Belediyesi eski Başkanı Veysel Candan, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak ve çok sayıda partili katıldı. Divan toplantısında konuşan Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

TÜRKİYE TEK PARTİLİ DÖNEME GEÇİYOR

Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, Türkiye'nin yeni uygulamalar ile tek partili döneme doğru ilerlediğini ifade etti. AK Parti hükümetinin ülkede bu izlenimi verdiğini dile getiren Çetinkaya, AK Parti Kongresine devlet memurlarının zorunlu olarak çağrılmasına da sert tepki gösterdi. Memurların kongreleri takip etmek için baskı yediğini söyleyen Çetinkaya, "Amirlerine emir gönderiliyor. Memurlar, kongreye baskı ile çağrılıyor. Bunların hepsi tek partili dönemlerde yürütülen uygulamalardı. Bu anlayış, yeniden hortladı. Bizim bir diğer endişemiz de bu memurlara seçim zamanında da baskı yapılmasıdır. Kaygılıyız, zihniyet maalesef siyasi bir ihanettir" dedi.

BASKIN SEÇİM HALA SÖZ KONUSU

Saadet Partisi'nin olası bir seçime hazırlıklı olduğunu ve yönde çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Çetinkaya, "Baskın bir seçim, hala söz konusu" şeklinde konuştu. Hükümetin söylemlerinin doğruluğunu artık ölçemediklerini kaydeden Çetinkaya, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: "Uyum ve ittifak yasası konularında da ciddi tedirginliklerimiz var. Alınan bir kararla sandıkların taşınabilmesine ve birleştirilmesine karar verildi. Kararlar, seçimlere hile katar. Bir de seçmen listesi karma olarak düzenlenecek. Aynı apartmanda oturan komşular, farklı noktalarda oylarını kullanacak. Kimsenin kimseyi tanımaması için uygulamalar yürürlüğe giriyor. Seyyar sandıklar kurulacak. İnsanlara sandıklar kurulacak. Engelli kardeşlerimizin oy kullanma hakkı noktasında güzel bir uygulama ancak, belirttiğim gibi tereddütlerimiz bulunuyor. İhbar yöntemi uygulanacak. Sandığa müdahale edilecek. Hiç doğru adımlar atılmadı."

ÖZELLEŞTİRME AK PARTİ DÖNEMİNDE ARTTI

Ak Parti'nin bütün politikalarını önündeki seçimlere göre şekillendirdiğini konuşmalarına ekleyen Genel Sekreter Tacettin Çetinkaya, partinin geleceğinin milli meselelerden daha önde tutulduğunu ve bu yüzden sorunların her geçen gün kronikleştiğini vurguladı. Çetinkaya, "2 buçuk milyon insanımız doğduğu toprakları terketti. Türkiye'de 50 il göç veriyor. Köyde kalan son çiftçi bile köyünden edilmek isteniyor. İktidar, Şeker Fabrikalarını satma kararı aldı. Fabrikalar, belirsizliklerle dolu bir özelleştirme programının içine alındı. Yabancı şeker piyasasına daha çok zemin hazırlanıyor. 1997-2003 yılları arasında ekili pancar alanı 500 bin hektar, bu alanlarda çalışan çiftçi sayısı da 498 bindi. 2015-2016 yılları arasında ekili pancar alanı 500 bin hektardan, 272 bin hektara düştü. Çalışan çiftçi sayısı da PANKOBİRLİK'ten aldığım sayıya göre 110 bine düştü. Geçmişte yapılanlar, yarın yapılacakların göstergesidir. Ilgın Şeker Fabrikası, bu yıl kâr etti. Afyon Şeker Fabrikası kâr etmedi fakat yeni yeni tesisler kurdu. Aslında bu da kârın bir parçasıdır. Zamanında Et ve Balık Kurumu'nun kesimhaneleri kapatıldı. Bu alanlar, ranta kurban edildi. Şeker çok stratejik üründür. Devlet işletmecilik yapmaz, fabrika kurmaz diyorlar. Devlet o halde marketlere niye ucuz et getirtip sattırıyor? Devlet neden müteahhitlik yapıyor? Geçmişte ülkemizden kaçak koyun çıkardı. Şimdi ülkemize kaçak hayvanlar sokuluyor. Bu ülkenin meraları boş dururken, buğday ithal ediliyor. 1986-2003 yılları arasında 8 milyar dolarlık özelleştirme yapılırken, 2003-2017 yılları arasında 70 milyar oranında özelleştirme yapıldı" diye konuştu.

KENDİ ADAYIMIZI ÇIKARACAĞIZ

AK Parti ve MHP arasında yapılan ittifaka dair değerlendirmelerde de bulunan Çetinkaya, 2019 seçimlerinde Saadet Partisi'nin kendi adayını kendisinin çıkaracağını bir kez daha yineledi. O adayda aranacak şartlardan da bahseden Çetinkaya, konuşmasını şu cümleler ile noktaladı: "Yapılan ittifak tartışılmadan meclisten geçirildi. Ekonomi konusunda bir ittifak oldu mu? Eğitimi nasıl toparlayabiliriz konusunda bir ittifak oldu mu? Tarımı nasıl düzeltebiliriz konusunda bir ittifak sağlandı mı? Ee nerede kaldı ittifak? Bunlar, seçimi nasıl kazanabilirizin derdirdeler. Kendi adayımızı kendimiz çıkaracağız. Adaleti tesis etmek, gücün hukukunu değil, hukukun gücünü inşa etmek, tüketimi değil üretimi teşvik etmek, tayinlerde liyakatı esas almak, yolsuzluğu ve israfı önlemek, kanmamak ve kandırmamak, dış politikada şahsiyetli bir politika yürütmek ve kutuplaşmayı değil kucaklaşmayı esas almak için kendi adayımızı kendimiz belirleyeceğiz."

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri