Baskılara Dayanamayan 'Neonazi' Hakim İstifa Etti

Bavyera eyaletinde bir yıldır hâkimlik yapan Neonazi geçmişi olduğu belirtilen Maik B.'nin istifa ettiği belirtildi.Dün tatilden dönen B.’nin, Bamberg Eyalet Yüksek Mahkemesi (OLG) Başkanı Clemens Lückemann’ın sorularına yanıt verdiği...

Bavyera eyaletinde bir yıldır hâkimlik yapan Neonazi geçmişi olduğu belirtilen Maik B.'nin istifa ettiği belirtildi.

Dün tatilden dönen B.’nin, Bamberg Eyalet Yüksek Mahkemesi (OLG) Başkanı Clemens Lückemann’ın sorularına yanıt verdiği ve bu esnada yazılı olarak istifasını sunduğu bildirildi.

Birkaç gün önce söz konusu hâkimin geçmiş yıllarda aşırı sağcı bir müzik grubunda nefret içerikli şarkılar söylediği ortaya çıkınca Bavyera Adalet Bakanı Winfried Bausback iddiaların doğru çıkması halinde gerekenleri yapacaklarını söylemişti.

Söz konusu hâkimin Neonazi geçmişi hakkında Bavyera İstihbarat Biriminin zamanında uyarılmasına rağmen bu bilginin yetkili kurumlara iletilmediği bilgileri ise kafaları karıştıran önemli bir ayrıntı oldu.

Öte yandan Maik B.’nin geçmişinin nasıl ortaya çıktığı sorusu da cevap buldu. Süddeutsche Zeitung’un haberine göre B., Eylül ayında spor yaptığı salonda yaşanan bir hırsızlık vakası üzerine şahit olarak mahkemeye çağrılmış. B., mahkemede hakim olduğunu söyleyince bir kriminal polis onun adının aşırı sağcılarla bağdaştırmış ve yaptığı resim kıyaslamalarında onun Neonazi olduğunu tespit etmiş.

Tüm bu olanlardan sonra bir basın bildirisi yayınlayan Bavyera İçişleri Bakanı Joschim Herrmann ve Adalet Bakanı Bausback, önemli görevlere getirilecek memurlar hakkındaki düzenlemelerin gözden geçirilmesini talep etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri