Basketbolda başvurular başladı

Türkiye Basketbol Liglerinde lige katılım başvuruları başladı

Türkiye Basketbol Liglerinde lige katılım başvuruları başladı. 2. Ligde mücadele eden Selçuk Üniversitesi de 16 temmuza kadar lige katılacağını Basketbol Federasyonuna bildirecek.

Türkiye Basketbol İkinci Ligi'ne katılmak isteyen kulüpler için başvurular pazartesi günü başladı. 2012-2013 sezonunda Türkiye Basketbol İkinci Ligi'nde (TB2L) mücadele edecek kulüpler için başvurular pazartesi gününden itibaren başladı. Yeni sezon öncesinde TB2L’de yer almak isteyen kulüplerin gerekli evrakları Ligler Direktörlüğü'ne teslim etmeleri için son gün, 16 Temmuz.  Basketbol Liginde transfer dönemi ise 2 temmuzda başladı. Yerli oyuncular için transferin sona erme süresi 31 Ağustos olarak açıklandı. Selçuk Üniversitesi bu süre içerisinde lige katılacağını bildirecek. Selçuk Üniversitespor Play-Off maçlarında kaybettiği Beko Basketbol Ligine davet edilmeyi de bekleyecek. 

Sarı-mavili ekip bu ligde bazı takımların birleşeceği yönünde çıkan haberleri değerlendirerek gelişmeleri bekleyeme başladı.

Yeni sezon öncesi kadrosunu güçlü iş adamları ile takviye eden Torku Selçuk Üniversitesi teknik heyet ve kadro arayışını sessiz sedasız sürdürürken 16 Temmuz tarihinde TBF’den gelecek müjdeyi bekliyor. Kulüp Başkanı Yunus Derebağ yeni sezonda takımın BEKO basketbol ligine girme ihtimalinin her geçen gün daha da güçlendiğini ifade ederek “ Türkiye Basketbol Federasyonu’nun yeni sezon için ligleri tescil etmesine artık çok kısa bir süre kaldı. 16 Temmuz tarihi lige katılacak takımların vecibelerini yerine getirmeleri için son tarih. Bizde bu tarihe kadar 2.ligde oynayacakmış gibi hazırlıklarımızı yapıyoruz. Ama BEKO Basketbol ligine çağrılacak olursak ta her an o ligde kalıcı bir takım olacakmış gibi B planımızı hazırladık. Kısaca Torku Selçuk Üniversitesi yönetimi olarak hangi ligde yer alırsak alalım Konya basketbolu adına yaşanmamış güzellikleri yaşamak adına varız. Konya’yı kucaklayarak sportif başarı için çalışacağız”dedi.

Lig hazırlıklarını sürdüren Sarı-mavili yönetim öncelikle antrenör sorununu çözmeye çalışacak.  Transferde de yabancı oyuncularla görüşmelerini sürdüren Selçuk kartalları geçtiğimiz sezon kadrosunda bulunan iki Amerikalı ile ilk temasları olumlu geçti. Dobie ve Darlon Lamar Johnson ile görüşen sarı mavililer, oyunculardan olumlu yanıt aldı. Değişen statü ile birlikte sahada her iki oyuncunun da aynı anda yer alması mümkün olacak. Selçuk kartalları bir yabancı oyuncu daha transfer edebilir. Antrenör arayışlarını bir an önce tamamlamak isteyen Selçuk Üniversitespor bir çok takımı 1. lige taşıyan 3 antrenör ile görüşmelerini sürdürüyor. Sarı-mavili ekip bir an önce bu sorunu çözerek yeni sezona daha iddialı girmek istiyor.  

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri