Basketbol U 16 Takımı büyük taktir topladı

Selçuklu Belediyesi U16 Basketbol takımı Türkiye şampiyonası finallerini 9. sırada tamamlayarak büyük bir başarıya imza attı. Takımın elde ettiği bu sonuç camiada büyük taktir kazandı

Selçuklu Belediyesi U16 takımı Türkiye finallerini dokuzuncu sırada tamamlayarak büyük bir başarıya imza attı. Türkiye de son 16 takımın mücadele ettiği finallerde c gurubunda yer alan Selçuklu Belediyesi takımı gurubu üçüncü sırada tamamladı. Türkiye Basketbol federasyonunun faaliyet programında yer alan Türkiye U16 Basketbol şampiyonası finalleri geçtiğimiz hafta İstanbul da gerçekleştirildi. Finallere Selçuklu Belediyesi ile birlikte; Anadolu Efes, Banvit, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, İstanbul DSİ, Karşıyaka, İzmir Mavişehir Gençlik, Nilüfer Belediyesi, Sakarya Belediyesi, Türk Telekom, TED Ankara, Ankara Çankaya Üniversitesi, İzmir Gelişim ve Tofaş takımları katıldı. Türkiye şampiyonasına finallerine kalan son 16 takımın yer aldığı takımlar 4'erli guruplar halinde eşleştirildi. Selçuklu Belediyesi C gurubunda İstanbul birincisi Fenerbahçe, Ankara birincisi Ted Koleji ve Bursa ikincisi Nilüfer Belediyesi takımları ile eşleşti. Nilüfer Belediyesini 63-53 yenen Selçuklu Belediyesi Fenerbahçe'ye 87-76 ve Ted kolejine 77-57 mağlup olarak gurubu üçüncü sırada tamamladı.

Gurup maçlarının ardından klasman maçlarında Sakarya Belediyesini 75-71 ve İstanbul DSİ takımını 86-73 yenen Selçuklu Belediyesi Türkiye sıralamasında 9. sıraya yerleşti. Türkiye finallerinde sıralama ise şu şekilde oluştu: 1. Anadolu Efes, 2. Ted koleji, 3. Banvit, 4. Türk Telekom, 5. Karşıyaka, 6. Fenerbahçe, 7. Tofaş, 8. İzmir Gelişim, 9. Selçuklu Belediyesi, 10. İstanbul DSİ, 11. Galatasaray, 12. Sakarya Belediyesi, 13. Bursa Nilüfer Belediyesi, 14. Beşiktaş, 15. İzmir Mavişehir, 16. Ankara Çankaya Üniversitesi. Selçuklu Belediyesi Basketbol altyapı takımı ülkenin en iyi takımları arasında ilk dokuzuncu sırada yer alarak spor kamuoyunda büyük taktir topladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri