Başkent’te Ring Seferleri Başladı, Geç Gelen Metro Vatandaşın Tepkisini Çekti

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Sincan ve Çayyolu metro hattının bulunduğu güzergahtaki otobüsleri kaldırma kararı sonrası ilk uygulama bugün başladı. İlk günde her zaman kullandıkları otobüslerden inip metroya binen yolcular, metronun...

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Sincan ve Çayyolu metro hattının bulunduğu güzergahtaki otobüsleri kaldırma kararı sonrası ilk uygulama bugün başladı. İlk günde her zaman kullandıkları otobüslerden inip metroya binen yolcular, metronun geç gelmesi nedeniyle tepki gösterdi. Metro istasyonlarında çalışmayan yürüyen merdivenler de eleştiri konusu oldu.

Geçtiğimiz günlerde EGO Genel Müdürlüğü’ne bağlı 32 otobüs hattı kaldırılıp, 46 hattın da güzergahı değiştirilmişti. Sincan, Etimesgut, Eryaman gibi bölgelerden gelen otobüsler yolcularını Çayyolu metro durağına bırakıp geri döndü. Ancak bazı otobüslerin yolcularını bir durak önce, yani Ümitköy metrosunda indirmesi yolcuların tepkisini çekti. Şoförle tartışan yolcular Çayyolu durağına geçerek metroyu beklemeye başladı. Ancak 10 dakikadan fazla metro gelmeyince yolcular tepki gösterdi. Çayyolu metrosundan Balgat’a zaten 10 dakikada gittiğini söyleyen bir yolcu, “Şimdi burada 10 dakika bekliyoruz. Böyle uygulama olur mu? Ring yapıp çevreden buraya yolcu taşıyorsan metro seferlerini de ona göre artırmak zorundasın. Bu nasıl bir uygulama anlamadık.” diyerek tepki gösterdi.

Metro duraklarındaki asansör ve yürüyen merdivenlerin çalışmaması da uygulamanın ilk günü yolcuları zor durumda bıraktı. Yolcular onlarca basamağı inip çıkmak zorunda kaldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri