Başkentin Göbeğindeki Su Kesintileri Bakan Ala'ya Soruldu

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara’nın Şentepe semtinde bir haftadır süren su kesintisini İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya sordu. Bakan Efkan Ala’nın cevaplaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Aylin Nazlıaka,...

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara’nın Şentepe semtinde bir haftadır süren su kesintisini İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya sordu. Bakan Efkan Ala’nın cevaplaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Aylin Nazlıaka, yaz ortasında yaşanan kesinti nedeniyle vatandaşların zor günler yaşadığını belirterek, “Tankerlerle vatandaşa su dağıtılmaya çalışılması ise Başkent’e yakışmayacak görüntülere neden olmaktadır.“ dedi.

CHP’li Nazlıaka, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kentin alt yapı durumunu, vatandaşların ihtiyaçlarını dikkate almadan alelacele gerçekleştirdiği yatırımlar kentte yeni sorunları da beraberinde getirdiğine işaret ederek, “Büyükşehir Belediyesi’nin şova yönelik olarak hizmete açtığı teleferik hattının ayaklarının yarattığı basıncın su hatlarını patlattığı iddia edilmektedir. Yıllardır Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın plansız ve hesapsız işlerinin faturasını Ankaralılar ödemektedir.” diye ifadelerini sürdürdü.

GÜNDE BİR SAAT SU…

Ağustos ayının en sıcak günlerinde suların bir gün bile akmamasının bir ailenin tüm yaşamını olumsuz yönde etkileyeceğini hatırlatan Nazlıaka, “Şentepe sakinleri yaklaşık bir haftadır susuzluk sorunu yaşamaktadır. Vatandaşlarımız büyük bir umutla Büyükşehir Belediyesi’nin su hatlarını onarmasını beklemektedirler. Günde bir saat verilebilen su ise yeterli gelmediği gibi düşük tazyik nedeniyle üst katlara çıkmamaktadır.” izahını yaptı.

Nazlıaka bu bağlamda İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya şu soruları yöneltti:

"Şentepe’de yaşanan su kesintisinden kaç konut etkilenmektedir? Su verilemeyen bölgede toplam kaç vatandaşımız yaşamaktadır?

Su kesintisine teleferik hattının ayaklarının yarattığı basınç nedeniyle su borularının patlaması neden olduğu iddiaları doğru mudur? Teleferik hattının güzergahı alt yapı hizmetlerinin mevcut güzergah ve durumu dikkate alınmadan mı gerçekleştirilmiştir? Bu kabul edilebilir bir durum mudur?

Kamu yatırımını gerçekleştirirken gerekli özeni göstermeyen ve vatandaşların mağduriyetine neden olan görevliler hakkında soruşturma açılacak mıdır?

Sağlıklı içme ve kullanma suyu bir belediyenin vermesi gereken en temel ve vazgeçilmez hizmetlerin başında gelmektedir. Şentepe’de abonelerinin faturalarında su sağlanamadığı için bir indirim yapılacak mıdır?" CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri