Başkent, A sınıfı hastane seçildi

Başkent Üniversitesi Konya Uygulama ve Araştırma Merkezi Hastanesi, Sosyal Güvenlik Kurumunun yapmış olduğu sıralamada A sınıfı hastane gurubunda yer aldı.
SGK, 393 hastanenin hizmet kalitesi, çeşitliliği, yoğun bakım, ameliyathane, tedavi standartları, hasta ve çalışan güvenliği, enfeksiyon kontrolü, tesis yönetimi, doktor ve hemşire sayısı, kapalı alan ve yatak kapasitesine göre yaptığı puanlamayla hangi hastanenin, hangi sınıfta hizmet vereceğini belirledi.
BAŞKENT HASTANESİ “A” SINIFINDA YER ALDI
SGK’nın bu kriterlerine göre belirlediği listede, Başkent Üniversitesi Konya Uygulama ve Araştırma Merkezi, aldığı 907,5 puanla A sınıfında yer aldı. 
Listede Başkent Üniversitesi’ne bağlı olarak hizmet veren İstanbul Hastanesi Türkiye 1. olurken,  Ankara, Adana, Konya ve Alanya hastaneleri de A sınıfı hastane kategorisinde yer aldılar.
MUAYENE FARK ÜCRETLERİ ARTMAYACAK
Başkent Üniversitesi Konya Hastanesi,  A sınıfında yer alması sebebiyle yüzde 70 fark alma hakkını elde etmesine rağmen, halkın ekonomik sıkıntıları da düşünerek, mevcut uygulamada artış yapmadan hizmete devam etme kararı aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri