Başkanların zirvesi yarın

Konya, futbol tarihinde eh önemli günlerinden birini yarın yaşayacak

Konya, futbol tarihinde eh önemli günlerinden birini yarın yaşayacak. Konyaspor ile Konya Şekerspor’u aynı çatı altında bir araya getirmenin ilk adımı olarak kabul edilen kulüp başkanlarının zirvesi yarın yapılacak

 

Konyaspor ile Şekerspor’un aynı çatı altında birleşmesi için geri sayım başladı. Gözler, yarın yapılacak görüşmeye çevrildi. Yeşil-beyazlı takımda, dış ve iç transfer için bu toplantının sonucu bekleniyor. İki yeşil-beyazlı takım yöneticileri arasında yarın gerçekleştirilecek toplantıda, Anadolu Birlik Holding’in Konyaspor’a sponsor olması sağlanması halinde anlaş imzalanacak. Ardından da Konyaspor olağanüstü genel kurula giderek Tek yönetimle iki kulüp bir çatı altında toplanacak. Bunun sonucu Şekerspor’da ismini değiştirerek Anadolu Selçukluspor adını alacak ve profesyonel şubesini kapatarak amatör branşlarda faaliyet gösterecek.

TRANSFERDE YOĞUN HAFTA

Şekerspor ile yapılacak sponsor anlaşması nedeniyle Konyaspor’da transfer çalışmaları perde arkasından devam ediyor. Hafta sonunu Ankara’da geçirene teknik direktör dün Konya’ya gelerek yaptığı görüşmelerle ilgili yöneticilere bilgi verdi. Alınan bilgilere göre, Futbol şube sorumlusu Hasan Dağlı ve menajer Seyit İçgül tarafından Konya’da yapılan temaslarda değerlendirilecek ve hafta sonuna kadar en az 2 futbolcuya imza attırılacak.  Bir haftadır temas yapılan ve prensipte anlaşma sağlanan futbolculardan, Kartalspor’dan Ahmet Gökhan Güney ve kaleci Kaya’nın imza atabileceği bildirildi.

Konyaspor yönetici ve teknik adamları, daha önce isimleri açıklanan Giresunspor’dan Mesut, Kasımpaşa’dan Gökhan Güleç ve Hüseyin Yoğurtçu ile birlikte Bursaspor’dan sol kanat oyuncusu Ahmet Arı ile de görüşmeleri sürdürdüğü bildirildi. Öte yandan, Konyaspor’un transfer listesinin başında yer alan Şekerspor’un genç futbolcusu Ömer Ali Şahiner için iki kulüp arasındaki sponsorluk anlaşması bekleniyor. Konyaspor’un Şekerspor’dan almak istediği bir diğer futbolcunun da sol kanatta oynayan Bilal Aziz olduğu kaydedildi. Bilal, Şekerspor’a Kayserispor’dan transfer edilmişti.

Konyaspor basın sözcüsü Güven Öten, Şekerspor’un alacağı kararı beklediklerini belirtti ve transferde biri çok isimle görüştüklerini, ancak bu futbolcuların isimlerini açıklamak istemediklerini dile getirdi. Şekerspor ile tek çatı altında birleşmenin gerçekleşmesi halinde Konyaspor’un önünün açılacağını vurgulayan Öten, yabancı futbolcu transferinde de bazı isimlerin gündeme geldiğini sözlerine ekledi. Öten, iç transfer görüşmelerinin de sponsorluk konusunun belli olmasından sonra yapılacağını belirtti.

Ayrıca Konyaspor yönetim kurulu resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada 8 askerin şehit düştüğü saldırıyı kınadı. Yönetim kurulu açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Hakkari’nin Dağlıca mevkiinde sabaha karşı terör örgütünün gerçekleştirdiği hain saldırı sonucunda 8 askerimizin şehit olduğu, 15’den fazla askerimizin ise yaralandığını üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar, milletimize baş sağlığı diliyoruz.”

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri