Başkandan itiraflar

Konyaspor Başkanı Bahattin Karapınar: Konya futbol şehri değil. Beşiktaş maçına 3 bin kişi geldi.

Konyaspor Başkanı Bahattin Karapınar: Konya futbol şehri değil. Beşiktaş maçına 3 bin kişi geldi. Deneme yanılma yollu transferler bize pahalıya maloldu. En büyük suçlarımızdan bir tanesi de budur

 

Spor Toto Süper Lig’den Bank Asya’ya jet hızıyla düşürülen Konyaspor’da başkan Bahattin Karapınar, HTSPOR.COM’a yaptığı açıklamalarla adeta günah çıkarttı. Karapınar, Konya’nın büyük bir şehir olduğunu, ancak futbol şehri olmadığını ifade ederek, yönetimi bırakmak istediğini, ama kimsenin talip olmadığını açıkladı. Konyaspor'un durumunu değerlendiren Karapınar, "Süper Lig'e çıkan her takım mutlaka bir sıkıntı yaşıyor. Lig tarihine baktığımızda da sezon başında çıkan her üç takımdan en az 1'isi mutlaka bir alt lige düşmüş. Dolayısıyla çıkan takımlar mutlaka bir problem yaşıyor. O da şundan kaynaklanıyor, Bank Asya'daki futbol kalitesiyle Süper Lig'deki kalite arasında dağlar kadar fark var. İki ligde de oynanan futbol çok farklı. Bunu da doğal karşılamak lazım. Bank Asya'daki gelirlerde Süper Lig'deki gelirlerle takımlar kendilerine pozisyon alıyorlar" dedi.

DENEME YANILMA YOLU BİZE PAHALIYA MALOLDU

En büyük hatalarından biri olarak Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden ekipten çok sayıda oyuncularla oynamak olduğunu dile getiren Karapınar, "Süper Lig'e yeterli bir oyuncu kadrosu olman birçok oyuncuyla Süper Lig'de mücadele etmek zorunda kaldık. Deneme yanılma yolu, bize pahalıya maloldu. En büyük suçlarımızdan bir tanesi budur" şeklinde konuştu.

Görev yaptığı 2 yıl'da borçlardan kurtulamadığını vurgulayan Karapınar, "2 yıl önce çok ciddi manada borçlu bir kulüp devraldım. 2 Yıldır da bu borç, maalesef temizlenemedi, temizlenmesi de mümkün değildi. Ekonomik gücünüz olmadığı takdirde mutlaka sıkıntı çekiyorsunuz. Süper Lig'de mücadele ettiğimiz süre içerisinde yayıncı kuruluşun kulüplere vermiş olduğu Konyaspor adına bir kuruştan bile faydalanamadım. Gelen paralar hep geçmiş borçlara gitti. Dolayısıyla ekonomik açıdan sıkıntımız vardı. En büyük handikaplarımızdan bir tanesi de buydu ve borçlu durumumuz devam ediyor. Bunu düzenleyemedik, programlayamadık" ifadelerini kullandı.

BEŞİKTAŞ MAÇINA BİLE 3 BİN KİŞİ GELDİ

Konya halkı kulübe destek olmadı mı sorusuna Başkan Karapınar şu yanıtı verdi; "Kulübe destek olunmadığını net şekilde söyleyebiliriz. Bir Sakarya bile düştüğü yerden çıkmaya başladı. Konya; Kocaeli, Eskişehir, Trabzon, Bursa gibi değil. Konya, Türkiye'nin en büyük şehirlerinden birisi; ancak maalesef bir futbol kenti değil. Bunu üzülerek söylemek durumundayım ki birçok ilimizden de geri. 2 yıldır kulüp başkanlığı yapıyorum. Aldığımız destek yok denecek kadar az. Beşiktaş maçına bile 3 bin seyirci geliyor. Bir Quaresma, Simao, Almeida'yı seyretmek için Konyalı seyirci gelsin, seyretsin diyoruz ama ona bile gelmiyorlar. Çok ciddi manada destek eksikliği görüyoruz."

Yönetimi devretme konusunda düşüncesinin devam ettiğini söyleyen Karapınar, "Şu ana kadar tüm çağrılarıma rağmen, yönetime talip olan bir kişi yok. İnşallah birisi çıkar da yönetimi devrederim" ifadeleriyle sözlerini bitirdi.

TOPLANTI FİYASKOYLA BİTTİ

Süper ligde başarılı olamayarak Bank Asya 1. lige düşen Konyaspor’da, önceki akşam yapılması gereken toplantı fiyaskoyla sonuçlandı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Konyaspor başkanı Bahattin Karapınar arasında yapılması planlanan toplantının iki başkan, Tahir Akyürek ve Bahattin Karapınar arasında yapıldığı öğrenildi. Ancak, toplantıdan önemli bir sonuç çıkmadığı ileri sürüldü. Bakan Davutoğlu’nun da katılımıyla önümüzdeki günlerde yemekli bir toplantı düzenleneceği ve burada sorunlara çare aranacağı bildirildi.   

Öte yandan, Konyaspor’da sözleşmeleri devam eden ve yeni sezon kadrosunda da düşünülen futbolcuların alacaklarının ödenmesi konusunda temasların devam ettiği öğrenildi.. Federasyona başvuran veya başvurarak serbest kalması gündemde olan futbolcuların kaçırılmaması için alacaklarının bir an önce ödenerek kulübün zarara girmesinin önlenmesi için 3,5 milyon TL’ye ihtiyaç olduğu belirtildi.

Konyaspor’da, Bahattin Karapınar başkanlığındaki yönetim kurulunun göreve devam edip etmeyeceği konusunun da netleşmediği ileri sürüldü. Başkan Karapınar’ın, Konyaspor’u yönetmeye aday birileri çıkması halinde görevi bırakabilecekleri şeklinde açıklamalar yaptığı, ancak böyle bir oluşum çıkmaması halinde de ellerinden  geleni yapacakları şeklinde konuştuğu öğrenildi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri