Başkan Toru NEÜ’de dersi verdi

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencilerine ‘Yerel Yönetimler’ konulu ders verdi.

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencilerine ‘Yerel Yönetimler’ konulu ders verdi.

NEÜ Konferans Salonu’ndaki sunuma üniversitenin Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erdal Bayrakçı, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Başkanı Doç. Dr. Şaban Tanıyıcı, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Öğrenim ve iş hayatında yaşadığı zorluklar hakkında bilgi veren Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, günümüzde başarı için öğrencilerin önünde hiçbir engelin kalmadığına dikkat çekti.

“BAŞKANI SIK SIK GÖRMEK İSTİYORLAR”

Vatandaşların, sadece hizmet eden bir başkan istemediğini vurgulayan Başkan Toru, “İnsanlarımız, kendi içinden çıkan belediye başkanlarıyla sürekli iletişim halinde olmak, ziyaret edilmek ve çeşitli vesilelerle bir araya gelmek istiyor. Bu kapsamda göreve gelir gelmez 5’erli 6’şarlı gruplar halinde mahalle muhtarlarımızla istişare toplantıları gerçekleştirdik. ‘Yerinde Tespit Yerinde Çözüm’ sloganıyla yaptığımız bu toplantılarda mahalle sakinlerinin öncelikli ihtiyaçlarını belirlemiş olduk. Toplantıdan hemen sonraki gün de ekiplerimiz yerinde inceleme yaparak sorunların daha hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulmasını sağladılar. Yine belirli periyodlarla düzenlediğimiz halk günü toplantılarında da hemşehrilerimizin sorunlarını dinliyoruz. Belediyemize yeni bağlanan mahalleleri de ziyaret ederek vatandaşlarımızla bir araya geldik” diye konuştu.

“BELEDİYECİLİK EKİP İŞİDİR”

Belediyeciliğin bir ekip işi olduğunu kaydeden Başkan Toru, “Ekibimizle birlikte gece yarılarına kadar toplantılar yaptık. Plan ve projelerin hazırlanması noktasında çalışmalarımıza hız verdik” dedi.

Meram ilçesinde kurulan Necmettin Erbakan Üniversitesi’yle ilgili sorunların çözümü için eşgüdümle hareket ettiklerini belirten Başkan Toru, “Öğrencilerimizin ihtiyaçlarının karşılanması ve diğer sorunların çözümü için Büyükşehir Belediyemiz ve üniversite yönetimimizle birlikte istişare ve gerekli planlamaları yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Sunumdan sonra Necmettin Erbakan Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Başkanı Doç. Dr. Şaban Tanıyıcı, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’ya plaket takdim etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri