Başkan Sözlü: Öğretmenlerin Haklarını Gasp Edenler Bunun Hesabını Nasıl Verecek

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türkiye Kamu Sen Adana İl Temsilciliği’nin, Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenevinde düzenlediği programa katıldı. Sendika yöneticilerinin ve üyeleri ile çok sayıda öğretmenin...

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türkiye Kamu Sen Adana İl Temsilciliği’nin, Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenevinde düzenlediği programa katıldı.

Sendika yöneticilerinin ve üyeleri ile çok sayıda öğretmenin yoğun ilgi gösterdiği gecede söz alan Başkan Hüseyin Sözlü, öğretmenliğin çok itibarlı, çok şerefli bir görev ve sıfat olduğunu vurguladı. Günümüzde öğretmenlerin, başta ekonomik şartlar olmak üzere, bütün alanlarda hak ettiği değeri göremediğini dile getiren Sözlü, “Üzülerek ifade ediyorum ki; ülkemizi idare edecek nesillerin ellerinden geçtiği öğretmenler, bugün iki evladını üniversitede birlikte okutmak durumundaysa ve biraz da pahalı şehirlerde yaşıyorsa, kendileri için hayat bir savaştan ibarettir.” dedi.

Bugünkü bakış açısıyla öğretmenlerin problemlerinin çözülmesinin mümkün olmadığını ifade eden Başkan Sözlü, “Özellikle idareci olan öğretmenlerin pozisyonlarıyla ilgili son dönemde, her ne kadar mahkemeden dönmüş olsa da, bir düzenleme yapıldı. Adana’da 21 bin öğretmenin 11 bini Türk Eğitim Senli. Bu öğretmenleri, idarecileri görevden alıp, yerlerine kendi arzu ettiklerini atayanlar, bu öğretmenlerin haklarını gasp edenler, bunun hesabını nasıl verecekler? Adana’da öğretmenlerin yüzde 51’i Türkiye Eğitim Senli ama siyasi idareye yakın sendikanın üyeleri, okullardaki mevcut yöneticilerin yüzde 70-80’ini teşkil ediyor. Bu hangi vicdani ve ahlaki değerlendirmeyle ifade edilebilir?” diye konuştu.

Türkiye Kamu Sen Adana İl Temsilcisi Ayhan Arabacı ve Türkiye Eğitim Sen Adana 2 Nolu Şube Başkanı Kamil Köse, Başkan Sözlü’ye konuşmasının ardından plaket sundu. Başkan Sözlü, öğretmenevinden ayrılmadan önce fuayede sanatseverlerin beğenisine sunulan resim sergisini de gezdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri