Başkan Sözen, Yağlı Güreşçileri Cumhuriyet Altınıyla Ödüllendirdi

Antalya Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, değişik yörelerde yapılan yağlı pehlivan güreşlerinde dereceye giren güreşçileri cumhuriyet altına ödüllendirdi. Başkan Sözen, güreşçilere cumhuriyet altınlarını makamından düzenlenen...

Antalya Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, değişik yörelerde yapılan yağlı pehlivan güreşlerinde dereceye giren güreşçileri cumhuriyet altına ödüllendirdi. Başkan Sözen, güreşçilere cumhuriyet altınlarını makamından düzenlenen törenle taktı.

Bu sene ilki İzmir Seferihisar Yağlı Güreşlerinde başpehlivan ve İstanbul Sancaktepe Güreşleri'nde de baş ikincisi Ladikli Serhat Gökmen’le birlikte İstanbul Sancaktepe Güreşleri'nde başaltı birincisi olan Şahali Kurt ile İstanbul Sancaktepe'de başaltı üçüncüsü Oktay Sancak ve Alanya Gökbel Yaylası Güreşleri'nde küçük orta küçük boy üçüncüsü Osman Sarıdemir Sözen'i makamında ziyaret etti. Güreşçilerin Sözen'i ziyaretinde Manavgat Belediyesi Güreş Koordinatörü Abdullah Seçim'de hazır bulundu.

Sözen, yağlı güreşlerde başarılı olan güreşçileri tebrik ederek cumhuriyet altınlarını taktı. Manavgat'ta ata sporu yağlı güreşin nesilden nesile aktarılması ve çocuk ve gençlerde rol model olması için yağlı güreşlere özel önem verdiklerini belirten Sözen, bu sene üçüncüsü yapılacak olan 3. Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin 28 Eylül'de tarihinde yapılacağını ifade etti. Sözen, "Ata sporumuz olan yağlı güreşlerin Manavgat'ta gelişmesine özel önem veiyoruz. Bu yılki güreşlerin de geçmiş yıllarda olduğu gibi Kırkpınar ayarında olması için çalışma yapıyoruz." dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri