Başkan Sözen: Afette Bile Siyasi Birlikteliği Sağlayamıyorsak Vay Halimize

CHP'li Antalya Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, sağanak yağışa bağlı yaşanan felakette ilçede idari noktada bir araya gelememenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. CHP Antalya İl Başkanı Cavit Arı, İlçe Başkanı Ahmet...

CHP'li Antalya Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, sağanak yağışa bağlı yaşanan felakette ilçede idari noktada bir araya gelememenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. CHP Antalya İl Başkanı Cavit Arı, İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya milletvekilleri Yıldıray Sapan, Osman Kaptan ve PM üyesi Gürkut Acar Başkan Sözen'i ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

    

    Başkan Sözen, yaptığı açıklamada sağanak yağış noktasında Manavgat'ın son 50 yılın en büyük doğal afetini yaşadığını söyledi. Manavgat'ta yaşanan doğal afette Büyükşehir Yasası'na bağlı idari noktada bir araya gelemediklerini belirten Sözen, "Afet sonrası Manavgat'ta Manavgat Kaymakamı, Antalya Büyükşehir Koordiansyonu, Genel Sekreter ve ASAT Genel Müdürü Faruk Karcı hasar tespit komisyonu kuruyor, bundan Manavgat Belediyesi'nin haberi olmuyor. Biz en acı günümüzde bile birlik ve beraberlik sağlayamıyorsak vatandaş ne yapsın. Afet komisyonu, kriz masası kuruluyor belediyenin haberi yok. Dörtlü çalışma yapıyor, biz yokuz. Biz bu ayrımcılığı hak etmiyoruz. Biz itiraz edince de kerhen dahil edildi. Afet döneminde bile birlikteliği sağlayamıyorsak vay siyasetin haline. Üzüntü verici bir durum. Bu doğal afette göstermiştir ki alal acele ve hiç bir altyapısı oluşturulmadan hayata geçirilen Büyükşehir Yasası'nın zafiyetini yaşıyoruz. Afette bile siyasi birliktelik sağlayamıyorsak vay halimize. Yazıklar olsun böyle siyasete. Acılı günümüzde bile birlikte çalışamıyorsak vay o siyasetin haline." diye konuştu.

    Afet olduğu zaman 300 kişilik ekiple geceli gündüzlü çalışma yaptıklarını belirten Sözen, su baskınında 400'ün üzerinde işyeri ile birinci katta olan 500 dairenin su aldığını kaydetti. Büyükşehir Yasası'na bağlı 30 Mart mahalli seçimler sonrası Antalya Büyükşehir'de oluşturulan tasfiye komisyonu sonrası kapanan 9 beldenin tüm araçlarının Manavgat dışına çıktığını belirten Sözen, "Afet olduğu gün tüzel kişiliklerini kaybederek mahalleye dönen 78 köy ve 9 mahallemizin çoğundan su baskınına bağlı mağduriyet telefonu aldık. Araçlarımız alındığı için özel sektörden kiraladığımız araçları gönderdik. O gün açık olan dükkanlardan su tahliye pompası satın alarak dolan suların tahliyesini yapmaya çalıştık. Bütün ekibimiz 2 gün süresince uyumadık. Geceli gündüzlü çalışma yaptık. Manavgat'ın bütün altyapısını biz biliyoruz. Koordinatör önderliğinde ASAT ilçenin altyapısını bilmediği için bazı lögar yerlerini söktü. Kepçe ile kazım yaptı. Yolları bozdu.Bazı yerlerde gereksiz bir şekilde sökülme yapıldı. Bize sorsaydı oraları söktürmezdik. Biz buna karşıyız. " dedi.

    Üç gün süresince Manavgat halkının güçleri yettiği imkanlar doğrultusunda sıkıntılarını gidermeye çalıştıklarını vurgulayan Sözen, geceli gündüzlü çalışarak çalışmaları birilerinin siyasi şov malzemesinin önüne geçtiklerini kaydetti. Sözen, Antalya'ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da havalimanına gitmeden önce Manavgat'a en az 10 dakika uğrayarak yanlarına gelerek moral desteğini görmeyi arzu ettiklerini ifade etti. Sözen, Kılıçdaroğlu'nun kendisini telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiğini kaydetti.

CHP Antalya Milletvekili ve PM Meclisi Üyesi Gürkut Acar, Manavgat'ta yaşanan su baskınını Meclis gündemine taşıyacağını söyledi. Mağdur olan işyeri sahipleri ve ailelerin mağduriyetinin giderilmesi için Manavgat'ın afet kapsamına alınması gerektiğini belirten Acar, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin seçimi alamadığı yerlerde CHP ve MHP'li belediye başkanları üzerinde baskı kurmak için oluşturduğu 'koordinatörlük' sistemini antidemokratik buldukları için tanımadıklarını söyledi.

    30 Mart'ta halkın sandıkta milli iradesini göstererek Manavgat'a belediye başkanı olarak Şükrü Sözen'i seçtiğini belirten Acar, seçilmiş başkanı baskı altına almak için koordinatör atanmasının Adalet ve Kalkınma Partisi'nin milli irade gasbı olduğunu kaydetti. Acar, "Koordinatör ataması atanmışların seçilmişler üzerindeki tahakkümüdür. Yasal olmayan koordinatörlük atamasıyla AKP milli irade gasbı yapıyor. Her söz açıldığında milli iradeden söz eden AKP, koordinatörlük sistemiyle halkın sandıkta seçtiği belediye başkanı üzerinde yetki baskısı yapıyor. Koordinatörlük sistemini tanımıyoruz. " ifadesini kullandı.

CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan da koordinatörlük sistemini kabul etmediklerini söyledi. Koordinatörlük sistemiyle Mustafa Akaydın döneminde çalışan ekibin Akseki ve Gündoğmuş'a sürüldüğünü belirten Kaptan, ekibin sabah ilçeleri götürüldüğü, mesai bitiminde Antalya'ya getirilmesinin ismini koordinatörlük denmesini kınadıklarını söyledi. Kaptan, "Manavgat'ın bir tek belediye başkanı vardır oda Şükrü Sözen'dir. O'nun üstüne koordinatör atamasını kabul etmiyoruz. Dünyanın hiç bir ülkesinde zaten böyle bir uygulama yok." dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri