Başkan Sorgun'dan değerlendirme toplantısı

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Konya için iki önemli projenin bu yıl tamamlanacağını hatırlatarak, "2011 yılının Konyamız ve ülkemiz açısından, sonuç alma yılı olacağını düşünüyorum" dedi
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Konya için iki önemli projenin bu yıl tamamlanacağını hatırlatarak, "2011 yılının Konyamız ve ülkemiz açısından, sonuç alma yılı olacağını düşünüyorum" dedi.
AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, il başkan yardımcıları ve parti görevlileri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında 2010 yılını ve görevinde geride bıraktığı bir yıllık siyasi süreci değerlendirdi. Siyasetin, seçimden seçime hatırlanması gereken bir çalışma biçimi veya geçici bir heves olmadığını belirten Sorgun, "Siyaset, hazımla ve azimle sürekli halk hizmetinde olmanın adıdır. Ve siyaset, 'Uzun ince bir yol' dur. Teşkilatlarımızla, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, belediye ve il genel meclis üyelerimizle, kadın ve gençlik kollarımızla hep beraber, sürekli halkımızla, hemşehrilerimizle irtibat halinde olduk. İl teşkilatımızda her gün bir il başkan yardımcısı, bir yönetim kurulu üyesi, bir büyükşehir belediye meclis üyesi nöbet tutmaktadır. Ayrıca, Cumartesi ve Pazartesi günleri de birer milletvekilimiz, il teşkilatımızda, hemşehrilerimizin talep ve ihtiyaçlarına çözüm aramaktadır. İki defa Ankara'da, bir defa İstanbul'da, Konyalı bürokrat ve işadamı hemşehrilerimizle bir araya geldik. Yine şehrimizdeki sanayicilerimizle, esnafımızla, tüccar ve işadamlarımızla farklı mekanlarda, kahvaltılı sabah toplantıları yapmaya devam etmekteyiz. İl yürütme kurulu ile, 31 ilçe başkanı, Konya'da ve ilçelerde altı defa bir araya gelmişlerdir. İl genel meclisi ve büyükşehir belediye meclisi grup toplantılarını da aylık olarak düzenli sürdürmekteyiz. Yine, Konya'da ve Ankara'da, milletvekillerimizin iştirakleri ile bir araya gelerek, Konya'ya ait hizmet ve sorunların takibini sağlamaktayız" dedi.
Sorgun, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 kez Konya'ya geldiğini, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı, Devlet Bakanları ve AK Parti Genel Başkan Yardımcıları'nın da Konya'ya defalarca gelerek programlara katıldığını dile getirdi.
2010 yılının en önemli olayını 12 Eylül Halk Oylaması olarak gördüğünü söyleyen Sorgun, "Halk oylamasını yaptığımız çalışmalarla şölene çevirdik. Teşkilatlarımız, sivil toplum kuruluşları ve halkımızla çok uyumlu bir çalışma yürütmüş, hemşehrilerimiz de, yüzde 80'lere yaklaşan bir 'EVET'le karşılık vermiştir" diye konuştu.

KONYA PROJELERİ
İl Başkanı Sorgun, geçen yıl Ankara-Konya Yüksek Hızlı Treni'nin test sürüşleri aşamasına geldiğini, Konya Atıksu Arıtma tesisleri'nin açıldığını, Bilim Merkezi, Konya İçme Suyu Proje ve Konya Havaalanında apron ihalesinin yapıldığını, bölünmüş yolların bir kısmının tamamlandığını ve Konya'da bir olan üniversite sayısının 4'e yükseldiğini anımsattı. Sorgun, "2011 yılının Konya ve ülkemiz açısından sonuç alma yılı olacağını düşünüyorum. Zira Konya'nın en önemli iki başat projesi olan hızlı tren ve mavi tünel bu yıl içerisinde tamamlanmış olacaktır. 12 Haziran 2011 seçimleri, başlamış yatırımların tamamlanması, yeni yatırım ve hizmetlerin kazanımı, yepyeni sivil bir anayasanın yapılması açısından, fevkalade önem arz etmektedir. Bu seçimlerin, içeride istikrar, dışarıda itibar açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Nasıl 12 Eylül Halk Oylaması'nı bir şölen havasında geçirmişsek, 12 Haziran seçimlerinin de, aynı olgunluk, anlayış ve coşku içerisinde geçeceğini umuyorum" şeklinde konuştu.
AK Parti İl Başkanı Sorgun, milletvekilliği aday adaylığı için görevlerinden istifa eden il başkan yardımcılarının yerine Bestami İnan (Yerel Yönetimlerden Sorumlu), M. Akif Göksu (Seçim İşlerinden Sorumlu) ve Yusuf Uçar'ın (Ekonomik İşlerden Sorumlu) atandığını sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri