Başkan Pekdaş: Kadın Sığınma Evini Hizmete Sokacağız

İzmir'in Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, şiddete maruz kalmış kadınlara sahip çıkmak adına ilçenin ilk kadın sığınma evini çok yakında hizmete sokacaklarını söyledi.

İzmir'in Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, şiddete maruz kalmış kadınlara sahip çıkmak adına ilçenin ilk kadın sığınma evini çok yakında hizmete sokacaklarını söyledi. Pekdaş, “Bu merkezlerimiz, şiddet mağduru kadınlarımızın mahkemelerden koruma kararı almasında kolaylaştırıcılık yapacaklar. Şiddet uygulayan kişinin eve yaklaşmasına yönelik koruma kararı, mahalle dayanışmasıyla denetlenecek ve mağdur yalnız olmadığını hissedecek.” dedi.

Konak’ın ilk kadın belediye başkanı unvanıyla çalışmalarını sürdüren Pekdaş, belediye bünyesinde hizmet veren semt merkezlerini gezdi. Sadece Konaklıların değil, İzmir’in farklı bölgelerinden gelen binlerce vatandaşın faydalandığı merkezler hakkında bilgi alan Başkan Pekdaş, kursiyerlerle de görüştü. Takı tasarımından yabancı dile, okuma yazmadan gümüş işçiliğine kadar 47 branşta kursun verildiği semt merkezlerinin sayısının yeni dönemde artacağını, kadınların meslek edinmesinde buraların önemli rol oynayacağını söyledi.

Konak Belediyesi olarak kadın istihdamının arttırılması için yeni mekanizmalar da kuracaklarını belirten Başkan Pekdaş, “Konak’ta mahalle dayanışmasını ön plana çıkaracak mahalle fırınları, mutfakları kuracağız. Kadınlarımız buralarda ürettiklerini, kamu kurumlarına ya da işyerlerine satabilecek. Üniversite ve İş-Kur işbirliğini geliştirerek yaşlı, hasta, engelli ve çocuk bakımı konularında eğitimler vereceğiz. Eğitimini tamamlayan kadınlara, bu alanlarda iş kapıları açacağız. Ayrıca kurulmasında öncülük edeceğimiz semt kooperatifleriyle de yeni istihdam imkanları sunacağız.” şeklinde konuştu.

'REİS HANIM KURTAR BİZİ'

Ziyaretler sırasında vatandaşların şikayetlerini de dinleyen Başkan Sema Pekdaş, 85 yaşındaki Şerife Bebek’in, komşusu yüzünden yaşadığı çöp sıkıntısına da el attı. Evinin hemen yanındaki boş arsaya komşusunun çöp dökmesinden yakınan Şerife Nine, “Reis Hanım, kurtar beni.” diyerek dert yandı. Bütün ikazlara rağmen yaşlı kadının bahçesine çöp dökmeyi sürdüren komşusu hakkında para cezası kesilmesini söyleyen Başkan Pekdaş, arsanın çevresine de tel örgü çekilmesini talimatı verdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri