Başkan Kurt: Yeni Bir Lületaşı Müzesi Açmayı Planlıyoruz

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, yeni bir lületaşı müzesi oluşturmak için çalışmalara başladıklarını söyledi. Odunpazarı bölgesinde incelemelerde bulunarak, burada yapılan çalışmaları inceleyen Başkan Kurt, yeni...

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, yeni bir lületaşı müzesi oluşturmak için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Odunpazarı bölgesinde incelemelerde bulunarak, burada yapılan çalışmaları inceleyen Başkan Kurt, yeni açılan işletmelere uğrayarak hayırlı olsun dileklerini iletti. Esnafın istek ve şikâyetlerini dinleyen Başkan Kurt, Odunpazarı’nın eksiklerini tespit ettiklerini ve bu doğrultuda çalışmalar başlattıklarını söyledi. Odunpazarı’nda tespit ettikleri en büyük şikâyetlerden birinin tuvalet sorunu olduğunu ifade eden Kurt, belediyenin ekipleri tarafından Hicri Sezen Parkı’nda yapılan çalışmalarla 2 tuvaleti kullanıma açtıklarını, iki tuvaletin ise yapımının devam ettiğini aktardı.

Beyler Sokak’ta yaptığı incelemelerde karşılaştığı Lületaşı ustalarına, yapılacak yeni lületaşı müzesiyle ilgili bilgi veren Başkan Kurt, yapılacak yeni müzenin daha kapsamlı olacağını belirtti. Başkan Kurt, “Yeni bir lületaşı müzesi açmayı planlıyoruz. Bu müzede sadece lületaşı ustalarımız tarafından yapılan eserlere yer vermeyeceğiz. Lületaşının çıkarılma aşamasında kullanılan aletler, ışık kaynakları, ipler ve benzeri aletlerin yer alacağı bir müze olacak. Kısacası Lületaşı’nın doğumundan bir sanat eseri haline gelinceye kadarki süreçlerin tamamının yer aldığı ve izlenebileceği bir müze olacak.” dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri