Başkan Kurt: Ezber Bozan Çalışmalarla Odunpazarına Hizmet Sunuyoruz

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, tüm birimleriyle adeta ezber bozarak, imardan kültüre, sosyal hizmetlerden eğitime, üst yapıdan temizliğe kadar birçok konuda belediyenin kalıplarını yıktığını söyledi.Başkan Kurt, sosyal demokrat...

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, tüm birimleriyle adeta ezber bozarak, imardan kültüre, sosyal hizmetlerden eğitime, üst yapıdan temizliğe kadar birçok konuda belediyenin kalıplarını yıktığını söyledi.

Başkan Kurt, sosyal demokrat anlayışla yepyeni bir geleceğe hazırlanan Odunpazarı Belediyesinin geride kalan 200 gününün değerlendirdi. Odunpazarı Belediyesi ilk defa sosyal demokrat anlayış sayesinde kendi olanaklarını akılcı kullanma fırsatı yakaladığını anlatan Başkan Kurt, tasarruf kavramını bir kez daha hatırlayarak, halkın parasını halk için harcama anlayışını benimsediklerini kaydetti.

Bu sayede şu an gelinen noktada milyonlarca lira borcu büyük bir başarı ile ödeyen Odunpazarı Belediyesinin, borcu bir mazeret olarak görmeden, enkaz edebiyatı yapmadan, hizmetlerini sürdürdüğünü aktaran Başkan Kurt, geride kalan 200 günde 31 milyon 279 bin 882,43 TL'lik bir ödeme ile 103 milyon.273 bin TL olan borcu, 79 milyon 720 bin TL'ye indirdiklerini belirtti.

Altı ayda 62 milyon 593 bin TL'lik bir gelir ve 54 milyon 866 bin liralık bir gider oluştuğunu belirten Kurt, bu büyük ödemeye rağmen 8 milyon lira tasarruf elde ettiklerini dile getirdi.

Göreve geldikleri günden itibaren Odunpazarı'nın kaybolan 20 yılını kurtarmak için aralıksız çalıştıklarını aktaran Başkan Kurt, şöyle dedi: “Seçim öncesi verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz Bunun içinde ilk olarak üst yapı çalışmalarına ağırlık verdik. Odunpazarı Belediyesi tarihinde ilk defa üst yapı çalışmalarında; hizmet binası, hizmet tesisleri ve proje giderleri kalemlerinden harcama yapıldı. Fen İşleri müdürlüğümüz kendi olanakları ile 2 milyon 345 bin TL’lik bir yatırım yaptı. Odunpazarı'na 15 bin kişi kapasiteli bir aş evi, işçilerimiz için bir yemekhane kazandırdı. Belediye işçilerimizin plan, proje ve emekleriyle hali hazırda yapılan kreş, 16 Kasım’da faaliyete geçecek.”

Bu hedef doğrultusunda yol yapım ve onarım ve üst yapı çalışmaları, temizlik hizmetlerini başarı ile yürüttüklerini kaydeden Kurt, tüm bu işleri yaparken,çalışanlarımızın iş güvenliğini ve sağlığını da ihmal etmiyoruz. Hizmet içi eğitimlerle çalışanlarımızın iş güvenliği, torba yasa ve proje hazırlama konularında bilgi sahibi olmasını sağlıyoruz. Odunpazarı Belediyesi akılcı bir yönetim anlayışı ile geleceğe hazırlanıyor. Kendi olanakları ile ayakta durma kabiliyeti kazanıyor. İşte CHP'li belediyelerin farkı bu. Halk tarafından yönetilen, kendi ayakları üzerinde durabilen belediye.” diye konuştu.

Odunpazarı'nın eksiklerini halkımızın sesine kulak vererek giderdiklerini dile getiren Kurt, artık Odunpazarı'nda yaşayan herkesin en önemli gündem maddesi, Odunpazarı'nın geleceği olduğunu vurguladı. Kurt, sosyal demokrat anlayışla yönetilen belediyelerin en önemli ilkelerinden biri, hizmet verdikleri kenti temiz ve sağlıklı bir toplum temelleri üzerine kurmak olduğunu belirtti.

Odunpazarı'nın kalıplarını yıkıyoruz derken, sadece belediye hizmetlerinde değil, kültür ve sosyal projelerimizde de yeni bir anlayış ortaya koyduklarını dile getiren Kurt, “Turizm merkezi olarak ön plana çıkmaya çalışan Odunpazarı’nın fiziki eksiklerini gidermek için çalışmalarımıza hız kazandırdık. Bölgeye kısa süre içerisinde 8 tuvalet ve bir bebek bakım odası inşa ettik. Odunpazarı Belediyesi Kültür Müdürlüğü yepyeni bir anlayışla 2014-2015 sanat yılına görkemli bir başlangıç yaptı. Sadece eğlendirmek istemiyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılara parmak basmak istiyoruz. Düşündürmek istiyoruz. Bunun için birbirinden özel etkinlikler hazırladık.” şeklinde konuştu.

Odunpazarı Belediyesine yönetim anlayışına güven, tasarruf ve kalite kavramlarını yeninden kazandırdıklarını ifade eden Kurt, şöyle konuştu: “Halkımızın ve çalışanlarımızın güveni ile hizmet kalitesini 200 günde yukarılara taşıdık. Odunpazarı halkının gelecek umutlarını canlandırdık. Odunpazarı’nın çözülemeyen sorunlara el attık. Bunu da halkımızın desteğini alarak gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Hemşehrilerimizin kısa zamanda bize büyük güven duyması gücümüze güç katıyor. Bunu 200 günde başaran tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri