Başkan Kurt, 2 Yılda Yaptıklarını Değerlendirdi

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, göreve gelmelerinin üzerinden geçen 2 yılı değerlendirmek için düzenlediği toplantıda, Odunpazarı bölgesine iyi hizmet vermek için ortak akıl çalışmas...

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, göreve gelmelerinin üzerinden geçen 2 yılı değerlendirmek için düzenlediği toplantıda, Odunpazarı bölgesine iyi hizmet vermek için ortak akıl çalışmasıyla hareket ettiklerini söyledi.

Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Kazım Kurt, göreve geldikten sonra geçen 2 yıl içinde yapmış oldukları çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgiler verdi. Yapmış oldukları çalışmaları paylaşmak için bir toplantı düzenlediğini belirten Kurt, “Bugün sizlerin karşısında olmak benim için çok önemli. Peki bugün neden sizin karşınızdayım? Aradan geçen 2 yıl içerisinde neler yaptığımızı, sizler için gece-gündüz çalışan ben ve Odunpazarı Belediyesi ailesi olarak paylaşmamız gerektiğini düşünüyorum. Göreve geldiğimiz ilk 2 ayda üniversitelerden, sivil toplum kuruluşlarından, siyasi partilerden ve muhtarlardan daha iyi bir Odunpazarı nasıl olur? Bunun görüşlerini topladık. Benim ve beraber çalıştığım arkadaşlarım için Odunpazarı’nın yaşam kalitesini, mutluluğunu, refahını ve kalkınmasını arttıracak her ortak akıl çalışması daha iyi bir hizmet sunmak için bizlere fırsat olacaktır diye düşünüyorum” dedi.

Göreve geldikten sonra yaptıkları projeler hakkında da konuşan Kurt, şunları söyledi:

“Çocuk ve gençlere yönelik yaptığımız çalışmaların başında Büyükdere mahallesinde yaptığımız kız öğrenci yurdu geliyor. Bunun yanı sıra, Oyunpazarı Gündüz Bakımevi ve Kreşi, gençlik merkezleri, Zeytindalı Çocuk Merkezi, spor kulüplerine malzeme yardımı yaptık. 6 bin çocuğu yaz okullarından faydalandırdı. Sosyal Belediyecilik anlamında 5 bin kişiye evde sağlık hizmeti verdi. Günlük 15 bin kapasiteli aşevi kurduk. Halk marketi açtık. Halk merkezleri kurduk. Kültür ve sanat alanında, 220 bin kapasiteli 7 dev kütüphane kurduk. Tiyatro oyunlarında 22 bin kişi ağırladık. 338 etkinliğe imza attık. Ahşap ve cam festivalleri gerçekleştirdik. Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezini sinema salonuna çevirdik. Her yaz mahallelerde yazık sinema keyfini yaşattık.”

“MECLİS TOPLANTILARINI CANLI YAYIN YAPTIK”

Göreve gelmelerinden sonra aylık yapılan meclis toplantılarını şeffaflık ilkesi gereği canlı yayın yaptıklarını dile getiren Kurt, "Elektronik Belge Yönetim sistemine geçerek, 4 ayda 22 ağaç ve 106 bin litre su kurtardık. 76 yeni araç aldık. Muhtarlarla toplantılar yaparak, sorunlara çözüm üretiyoruz. İşçilerimizde toplu sözleşme imzaladık. Köylerde 88 bin 515 metrekare kilit taş ile yolları kapladık. Toplamda 723 bin metrekare yol yaptık. Uğur Mumcu Parkını açtık. Yahnikapan köyünde 20 bin metrekareyi vişne bahçesine çevirdik. Bunun yanı sıra belediye olarak yer altı çöp konteyner sistemine geçtik. Yapılan bebek bakım odaları ve tuvaletlerle vatandaşlara kolaylık sağladık” diye konuştu.

Kurt, konuşmasının sonunda spor alanları yapmak için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri