Başkan Kocaoğlu Ankara Önümüzü Açsın Yeter

AK Parti Milletvekili Binali Yıldırım’a cevap veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, büyükşehir başkanlığı oylarında CHP’nin 27 ilçede açık ara önde çıktığını belirterek, “Artık İzmir’de herkes herkesi denetleyecek.

AK Parti Milletvekili Binali Yıldırım’a cevap veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, büyükşehir başkanlığı oylarında CHP’nin 27 ilçede açık ara önde çıktığını belirterek, “Artık İzmir’de herkes herkesi denetleyecek. Ankara’da prosedür izinlerin bile engellenmesini kamuoyuna anında açıklayacağız.” dedi. Seçimlerin ardından Aliağa, Dikili, Bergama ve Kınık ilçe belediye başkanlarını ziyaret ederek kutlayan Kocaoğlu, ikinci günkü ziyaret programına Urla Belediyesi’nden başladı. İzmir’in yeni döneminde görev yapacak üç kadın belediye başkanından biri olan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’a başarı dileyerek, “Urla’nın kalkınması, gelişmesi için, burada yaşayan vatandaşlarımızın lokmasını büyütmek için hep birlikte, el ele, var gücümüzle çalışacağız.” diye konuştu.

Başkan Kocaoğlu’nun ikinci durağı, dördüncü dönem seçilen Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur oldu. Batur ve meclis üyelerinin karşıladığı Kocaoğlu, yeni dönemde başarılar diledi. Batur’u ziyaretinde, seçim sürecinde yaşananlar ve daha sonra AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Yıldırım’ın yaptığı açıklamalarla ilgili değerlendirmede bulundu. Belli güçlerin yönlendirmesine rağmen 30 ilçenin 27’sinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı oylarında açık ara önde çıktıklarını, sadece üç ilçede Yıldırım’ın az farkla öne olduğunu dile getirdi. Kocaoğlu “Bizim çalışmalarımızın tüm İzmir tarafından genel kabul gördüğü, bir realitedir. Bu seçimler sadece bir yerel seçim adaylık yarışı olmadı. Bu seçimlerde hükümet, İzmir’i pilot bölge ilan etti. Her türlü yol ve yönetim kullanıldı. Kendi yaptıklarını sanki biz yapıyormuşuz gibi kamuoyuna lanse etmeye çalıştılar. Seçimlerde ne kadar menfi şey yapılabilecekse tüm ilçelerde, özellikle kırsalda bunu yaptılar. Tabii bu işin siyasi tarafı; esas tehlikeli tarafı, son derece sıkıntılı süreç geçiren ülkedeki devlet kurumlarının siyasette acımasız taraf olmasıdır. Biz böyle bir mücadeleden çıktık.”

BİNALİ YILDIRIM'A CEVAP

Binali Yıldırım’ın, “İzmir’in genleri değişmeye başlamıştır. Bundan sonra gözümüz üzerlerinde olacak.” sözlerine cevap veren Kocaoğlu, yinen onun, “İzmir’in şifrelerini çözdük.” dediğini hatırlatarak, “Binali Bey, bizim de kendisi tarafından denetleneceğimiz yönünde açıklamalar yaptı. Biz bundan memnun oluruz. Zaten denetleniyoruz ancak bundan sonra İzmir’de artık herkes herkesi denetleyecek. Prosedür olarak engellenen işler, anında İzmir kamuoyuyla yoğun şekilde paylaşılacak. Biz her zamankinden daha fazla çalışacağız. Altyapı çalışmalarını büyük ölçüde bitirdik. Önce çevre, sağlık diyerek suyumuzu, havamızı, toprağımızı koruyacak çalışmalar yaptık. Görünmeyen altyapı yatırımlarına dalan belediye başkanları, siyaseten büyük risk üstlenir. Biz bu riski seve seve üstlendik.” şeklinde konuştu.

Sabah başladığı programına öğle saatlerinde Konak Belediyesi ile devam eden Kocaoğlu, İzmir’deki üç kadın belediye başkanından biri olan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı da ziyaret ederek başarılar diledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri