Başkan Hiçyılmaz’dan 19 Mayıs Mesajı

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 97 yıl önce Samsun’a çıkışının Cumhuriyet...

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 97 yıl önce Samsun’a çıkışının Cumhuriyet tarihinin başlangıcı olduğunu vurgulayan Hiçyılmaz, “19 Mayıs 1919 tarihi, milletimiz ve ülkemiz için büyük bir geleceğe doğru atılan ilk adım olmuştur” dedi.

Hiçyılmaz, “19 Mayıs 1919’ da Samsun ufuklarında ateşlenen hürriyet ve istiklal meşalesi, milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek, Amasya, Erzurum, Sivas ve Ankara’ya uzanan demokratik atılım çizgisiyle 23 Nisan 1920’de milli iradenin hâkimiyetine, 29 Ekim 1923’te de Cumhuriyetin tesisine imkân hazırlamıştır” diye konuştu.

O günlerde yedi düvele karşı verilen çetin mücadele sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin, Gazi Mustafa Kemal tarafından gençlere emanet edildiğini hatırlatan Başkan Hiçyılmaz, “Atatürk, Türk gençliğine olan sonsuz güvenini bu vesile ile vurgulamıştır. Gençlerimize düşen büyük görev, 97 yıl önce yaşanan günlerin bir benzerinin yaşandığı günümüzde milletin ve devletin yayında yer almak, daha çok çalışmak ve üretmektir” ifadelerini kullandı.

Başkan Hiçyılmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“19 Mayıs’ın gençliğe armağan edilmesi, onlara verilen değerin ve inancın göstergesidir. Cumhuriyetin yılmaz bekçisi olan gençlerimizin sorumluluklarının bilinciyle hareket ederek, değerlerinden asla ödün vermemesi en büyük beklentidir. Bu vesile ile gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri