Başkan aranıyor

Konyasporu 13 Temmuz Pazartesi günü yapılacak genel kurul öncesi sıkıntı bastı. Genel kurula sayılı günler kalmasına rağmen, ortaya bir başkan adayının çıkmaması camiayı tedirgin ediyor

Konyaspor’da bir taraftan yeni sezon hazırlıkları, bir taraftan transfer çalışmaları yoğun bir şekilde sürerken, 13 Temmuz Pazartesi günü yapılması gereken genel kurul için yapram kıpırdamaması ve ortaya bir başkan adayının çıkmaması yeşil-beyazlı camiayı iyice tedirgin etmeye başlarken, gözler ise Amerika seyahatinden dönen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e çevrildi. Dahası, yeşil-beyazlı temsilcimizde genel kurul öncesi sessizlik sürüyor ve Başkan Akyürek’ten de ses çıkmıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in, yeni yönetimin oluşturulması konusunda sessiz kalması camiadaki endişeyi daha da artıyor. Yeşil-beyazlı temsilcimizde, yeni yönetim kurulunun oluşturulması için tüm umutlar Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e bağlanmış durumda. Başkanlık için resmi olarak açıklanmasa da kamuoyunda Mehmet Köseoğlu, Ahmet Şan ve Zeki Çimen’in simleri başkanlık için geçiyor. Geçtiğimiz dönemde de başkanlık yapan Mehmet Köseoğlu adaylar arasında ilk sırada bulunuyor. Dün kendisine sürpriz bir telefon geldiğini hatırlatan Mehmet Köseoğlu, bugünkü şartlarda başkanlığa sıcak bakmadığını, dolayısıyla da konunun biran önce çözülmesinin gerektiğini anlattı. Başkanlık için ismi geçen ikinci isim ise Ahmet Şan. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e yakınlığından dolayı Şan’ın da bu göreve sıcak bakmadığı, ayrıca  Kombassan Holding’deki yoğun işlerinin başkanlığa soyunmasına engel olduğu öğrenildi. Konyaspor’da başkanlık için en güçlü adayın ise Zeki Çimen olduğu belirtilirken, Çimen’in şartların oluşması halinde göreve gelebileceği ifade edildi.

Çimen, 13 Temmuz tarihine ertelenen ve çoğunluk aranmaksızın yapılacak Olağanüstü Genel Kurul öncesinde yeni bir yönetim için herhangi bir liste oluşumunun olmadığını takip ettiklerini belirterek “Konyaspor'umuzun geleceği açısından Olağanüstü Genel Kurulumuz ertelenmişti. Biz kongre sürecinde görevimiz itibari ile bazı konularda fazla geç kalınmaması adına bazı işleri yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Esas kararlar göreve yeni gelecek yönetim tarafından verilecek. Umarım en kısa sürede gerekenler yapılır ve Konyaspor sağlıklı bir yönetim yapısına kavuşarak yoluna emin ve sağlam adımlarla devam eder” diye konuştu.
TRANSFER ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Konyaspor’un 2009-2010 sezonu hazırlıklarına başladığını ifade eden Başkan Yardımcısı ve Futbol Şube Sorumlusu Zeki Çimen, “Dış transferde Teknik Direktörümüz Hüsnü Özkara'nın özellikle istediği 5 oyuncuyu transfer ettik. Ama esas olan ve takımımızın iskeletini oluşturacak transferleri  Olağanüstü Genel Kurul sonrasına bıraktık. İç transferde Zafer Demir, Fatih Egedik, Erdal Kılıçarslan takımımızla birlikte çalışıyor. Ömer Gündostu ise izinli olduğu için önümüzdeki günlerde aramızda olacak. Bu arkadaşlarımızla görüşerek ortak bir noktada buluşacağız ve önümüzdeki yıl da birlikte olacağız. Yabancı oyunculardan Milos Mihajlov ve Kaue Da Silva'da sıkıntımız var. Milos tek taraflı olarak sözleşmesini fesh etmiş, Kaue Da Silva'nın maliyeti Bank Asya 1. Lig'indeki bir takım için epey yüksek. Ancak Milos'un sözleşmesini tek taraflı fesh etmesi bizi yanıttı çünkü geçen hafta menajeri ile görüşüp anlaşmıştık. Bu oyuncu için FİFA ve Türkiye Futbol Federasyonu  yönetmeliğine göre bir ay süre olmasına rağmen bize 10 gün süre vermiş, biz de kanuni haklarımızı kullanmak için Türkiye Futbol Federasyonu'na müracaat ettik. Bu konuda son kararın verilmesini bekleyeceğiz” dedi.
12 Temmuz'a kadar Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri'nde çalışmalarını sürdürecek Yeşil-beyazlıların iki gün iznin ardından 15 Temmuz'da ikinci etap kamp çalışmaları için Kızılcahamam Patalya Otel'de kampa gireceği ve 30 Temmuz'da ikinci etap hazırlıklarını tamamlayacağı bildirildi. İki gün izin verilecek takımda üçüncü etap hazırlıkların lig haftasına kadar yine Kızılcahamam'da devam edeceği açıklandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri