Başkan Adayının Ölümü Üzerne Brezilya’da Üç Günlük Yas İlan Edildi

Brezilya’nın başkan adaylarından Eduardo Campos, Sao Paulo’nun sahil şehri Santos yakınlarında düşen uçak kazasında hayatını kaybetti. Campos’un ölümü üzerine seçim çalışmalarını askıya alan Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff,...

Brezilya’nın başkan adaylarından Eduardo Campos, Sao Paulo’nun sahil şehri Santos yakınlarında düşen uçak kazasında hayatını kaybetti. Campos’un ölümü üzerine seçim çalışmalarını askıya alan Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, ülkede üç günlük yas ilan edildiğini duyurdu.

Toplam 7 kişinin olduğu uçakta Brezilya Sosyalist Partisi (PSB) başkan adayı Eduardo Campos’la birlikte iki yardımcısı, partinin resmi fotoğrafçısı ve kameramanı ile birlikte iki pilotun da öldüğü bildirildi.

Kaza haberinin basına yansımasından sonra Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff ve diğer parti adayları, programlarını iptal ederek Campos’un ailesine ve partisine başsağlığı mesajı yayınladılar. Rousseff, yayınladığı notta şu ifadelere yer verdi:

"Bugün büyük bir Brezilyalı ve yol arkadaşımızı kaybettk. Eduardo Campos, büyük bir liderdi. Siyasi bir figür olarak yer aldığı valilik, milletvekilliği ve bakanlık görevlerini başarıyla yerine getirdi. Eduardo Campos’un anısına ülkede 3 günlük yas ilan ediyor ve seçim kampanmamı 3 günlüğüne askıya aldığımı bildiriyorum."

Ekim ayında gerçekleşecek seçimlerde yüzde 9-10 aralığında oy alması beklenen Campos, başkanlık seçiminin önemli figürlerinden biriydi. Öne çıkan üç adaydan biri olan ve daha çok endüstri dünyasının desteğini alan Campos’un ölümünden sonra parti adaylığını seçim ortağı Maria Silva’nın devralacağı öngörülüyor. Seçim yasaklarının kalkmasına bir hafta kalan gerçekleşen olayın ardından politik senaryonun nasıl şekilleneceği ve Campos’un vefat haberinin seçim sonuçlarını nasıl etkiyeleceği henüz bilinmiyor. Uzmanlar, oy dağılımında PSB lehine bir değişim yaşanırsa Rousseff'in ikinci turda kaybetme ihtimali olabileceğine işaret ediyorlar.

Uluslararası basın, Campos’un vefat haberine geniş biçimde yer verirken Brezilya borsasında hafif bir düşüş yaşandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri