Başkan Ada güven tazeledi

Gıda Mühendisleri Odası (TMMOB ) Konya Şubesi 9.Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut başkan Mehmet Hulusi Ada güven tazeledi.

Gıda Mühendisleri Odası hizmet binasında düzenlenen seçimlere Gıda Mühendisleri Odası Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Murat Şanlı ile çok sayıda gıda mühendisi katıldı. 

Gerçekleştirilen Genel Kurulda konuşma gerçekleştiren Gıda Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Hulusi Ada, “Gıda Mühendisleri Odası 10.Dönem Yönetim Kurulu Olarak hedeflerimiz, ülke, toplum ve üyelerin yararları doğrultusunda, yurdun kaynaklarının işletilmesini, üretim ve kalitesinin arttırılmasını sağlamak. Gerekli inceleme ve araştırmaları yapmak, tüketicilerin korunmasına yönelik her türlü girişimde bulunmak ve  toplumun bilinçli gıda tüketimi konusunda bilgilendirilmesi için her türlü çalışmayı yapmaktır” ifadelerini kullandı.

BİLİNÇLİ GIDA TÜKETİMİ YAYGINLAŞTIRACAĞIZ

Ada, “Toplumun bilinçli gıda tüketimi konusunda bilgilendirilmesi ve eğitimi için her türlü çalışmayı yapacağız. Amacımız, gıda sanayi ürünlerinin üretiminde kalite anlayışının gelişmesini sağlamak amacıyla her türlü girişimde bulunmak, bu amaçla yapılacak çalışmaları yönlendirmek ve tüketicilerin korunmasına yönelik her türlü girişimde bulunmaktır. Toplumun gıda güvencesini ve güvenli gıdaya erişmesini sağlamak üzere her türlü girişimde bulunmak, çalışma yapmak ve politikalara yön vermek, ülke, toplum ve üyelerin yararları doğrultusunda, yurdun kaynaklarının işletilmesini, üretim ve kalitesinin arttırılmasını sağlamak, gerekli inceleme ve araştırmaları yapmak ve önerilerde bulunmak, meslek, ülke ve üye çıkarlarını korumak için resmi makamlar ve özel kuruluşlarla işbirliği yapmaktır. Bu dönem özellikle oda-üniversite-sektör işbirliğini hayata geçirmek adına etkin çalışmaları yapmayı hedefliyoruz, "Yeni yönetimimizde Üniversitelerde Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleriyle çalışmalarımızda etken rol oynayacak. 662'e yaklaşan üye sayımızla her geçen gün büyüyen bir meslek odası olarak, üyelerimizle iletişimin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Gıda güvenliği konusu, insan olarak hepimizin ortak meselesidir. Bu konuda çok fazla bilgi kirliliği olduğu da bir gerçek. Gıda Mühendisleri Odası Konya Şubesi olarak, gıdanın olduğu her yerde, her zaman bilimden yana tavrımızla, kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına dün olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Mehmet Hulusi Ada Başkanlığında Gıda Mühendisleri Odası Konya Şubesi Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu; İbrahim Koç, Mehmet Çağlak, Memiş Özdemir, Nuran Erdem, Ethem Öztoklu, Fatma Gül. Yedek Yönetim Kurulu Üyeleri; Haker Akın, Ramazan Çelebi, Sait Bıçakçı, Ali Candan, Mehmet Taşkın, Kadir Demir, Murat Sorkum isimlerinden oluştu.

MURAT GÜNTEKİN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri