Basın Konseyi'nden Akreditasyon Tepkisi: Demokrasimizin Ayıbı

Basın Konseyi, Cumhurbaşkanlığı'ndan sonra Başbakanlık'ın da bazı medya kuruluşlarına akredite uygulamasını ‘demokrasimizin ayıbı’ olarak niteledi. Konsey, “Geçmişte bu tür engellemelerden yakınan hükümetin, benzer uygulamalardan...

Basın Konseyi, Cumhurbaşkanlığı'ndan sonra Başbakanlık'ın da bazı medya kuruluşlarına akredite uygulamasını ‘demokrasimizin ayıbı’ olarak niteledi. Konsey, “Geçmişte bu tür engellemelerden yakınan hükümetin, benzer uygulamalardan vazgeçmesini bekliyoruz.” görüşünü dile getirdi.

Başbakanlık tarafından Cihan Haber Ajansı, Zaman gazetesi, Samanyolu Haber TV, Bugün gazetesi ve Bugün TV'ye uygulanan akreditasyona basın meslek kuruluşlarının tepkisi sürüyor. Yazılı açıklama yapan Basın Konseyi, basın kuruluşları arasında ayrımcılık yapılmasının demokrasinin çoğulculuk ilkesi bakımından açıklanabilir bir yanının bulunmadığını dile getirdi. Açıklamada "Bakanlar Kurulu toplantısını izlemek için gelen basın mensuplarının Başbakanlık binasına alınmamaları, ifade ve basın özgürlüğünün ihlali, başka bir deyişle demokrasimizin ayıbıdır. Basın kuruluşları arasında ayrımcılık yapılmasının, demokrasilerin çoğulculuk ilkesi bakımından açıklanabilir bir yanı yoktur." denildi.

Konsey'den yapılan açıklamada ayrıca, "Basın kuruluşlarının görevi sadece hükümet çalışmalarını övmek değildir. Basın, eksikleri ve hataları da görecek ve eleştirecektir ki bu demokratik işleyişin bir gereğidir. Bu bağlamda Cihan Haber Ajansı, Bugün- Zaman gazeteleri ile Bugün-Samanyolu Haber televizyonları muhabirlerinin, hükümet çalışmalarını izlemelerinin engellenmesi, olağanüstü dönemleri hatırlatan; ifade ve basın özgürlüklerine yönelik bir müdahaledir. Geçmişte bu tür engellemelerden yakınan hükümetin, benzer uygulamalardan vazgeçmesini bekliyoruz." ifadelerine yer verildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri