Basın büyük rol oynadı

İftarda basın mensuplarıyla bir araya gelen Tahir Akyürek, "Konyamız dünden bugüne gelişti güzelleşti. Konyamızın gelişiminde ve tanıtımında basınımız büyük rol oynadı" dedi

Büyükşehir Belediye Başkanı Tarih Akyürek, Konya merkez ve ilçelerdeki basın-yayın kuruluşlarının yöneticileri ve çalışanları ile iftarda bir araya geldi. Programa TSYD Konya Şube Başkanı Recep Çınar, Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Adem Alemdar, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Konya Basın Konseyi Başkan Vekili Celalettin Boyalı, Anadolu Ajansı Bölge Müdürü Ahmet Kayır, İhlas Haber Ajansı Bölge Müdürü Kenan Arvas, Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Cemil Paslı, Basın İlan Kurumu Bölge Müdürü Özden Konur,  gazete sahipleri, haber ajansları ile merkez ve ilçelerdeki televizyonların, dergilerin, radyoların, internet sitelerinin yöneticileri, yaygın basın temsilcileri katıldı.

KONYA BASINI AYRICALIKLI

Programda konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Akyürek, "Gelen uyarılar neticesinde ulusal basın yerine yaygın basın kelimesini kullanıyorum. Burada 22 gazetemizin temsilcileri var. Konyamız basın-yayın açısından şanslı. Eskiden bunu biz tam idrak edemiyorduk. Türkiye'de bazı illere yaptığımız ziyaretler sonucu bizim basınımızı farkettim. Konya basının çok farklı ve ayrıcalıklı bir yeri olduğunu gördüm. Konyamız dünden bugüne gelişti güzelleşti, imkanları arttı. Bunun basın ve yayın alanında da gerçekleştiğini görüyoruz. Konyamızın gelişiminde rol oynayan tüm basın mensuplarına teşekkür ediyorum" dedi.

ÖNEMLİ SÜREÇTEN GEÇİYORUZ

"Türkiye bugün önemli bir süreçten geçiyor" diyen Tahir Akyürek, "Türkiye bugün toplu bir saldırı altında. 1.Dünya Savaşı'nın farklı bir versiyonunu bugün yaşıyoruz. Ülkemiz elbette bu mübadeleyi kazanacak. Zaten tarih boyunca çok büyük mübadeleleri kazandık. Nasıl Kurtuluş Savaşı'nda Türk basını çok önemli durumda ise. Bugün de Türk basının rolü çok önemli.Eğer yazılanlar ve çizilenler haklı ise bizler o durumdan ders alıyoruz. Eğer yerinde değilse izaha muhtaç olmuş olduğu ortaya çıkıyor" şeklinde konuştu.

ABİDİN KURT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ramazan Haberleri