Basın birimleri sorumlu olacak

Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği, bütün kamu hastanelerinde basın iletişim birimlerinin olacağını duyurdu. Konuyla ilgili konuşan Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği İletişim Daire Başkanı Ali Özhan, "İletişim sıkıntısı çözülecek" dedi

Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği, bütün kamu hastanelerinde Basın İletişim Birimi oluşturulması ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıda basın mensuplarının sağlık haberlerinde yaşadığı sıkıntılar konuşuldu. Toplantıya Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği İletişim Daire Başkanı Ali Özhan, Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz ve başkanlık çalışanları katıldı. Oluşturulması planlanan basın birimleri ile ilgili bilgi veren Özhan, gazetecilerin daha sağlıklı bilgi alması adına bu birimleri oluşturma kararı aldığını belirtti.

Hastaneler ve basın birimleri ile arasında bilgi akışının kolaylıkla ve sorunsuz paylaşılması gerektiğine dikkat çeken Özhan, "Sağlık alanında haber yapan gazetecilerin bizlere iletmiş olduğu talepler doğrultusunda bu birimi oluşturma kararı aldık. Haber alma- haber verme açısından bir sıkıntılarının olduğunu gördük. Arkadaşlarımızla istişare ederek böyle bir birimin gerekliliği konusunda ortak bir fikir oluşturduk. Artık bütün kamu hastanelerinde gazeteci, doktor, hasta ve hasta yakınlarının sıkıntı yaşamaması için basın birimleri faaliyete geçecek" ifadelerini kullandı.

BASININ GÜCÜNÜN FARKINDAYIZ

Sağlık alanında yaşanan eksikliklerin basının duyurması ile gördüklerini ve konuyu araştırdıklarını belirten Özhan, "Sağlık alanında kurumlarımıza yapılan eleştirileri olumsuz olarak karşılamıyoruz. Eğer doğru bir haber ise bu eleştiriler bizi sevindiriyor. Çünkü bizim göremediğimiz bazı eksiklikler olabiliyor. Bu eksiklikleri de basın aracılığıyla görüp giderme şansımız oluyor. Basının bu konudaki gücünü biliyoruz. Konuyla ilgili bir çok örnek yaşadık ve eksiklikleri giderdik" diye konuştu. Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Darılmaz ise, "Yaşanan sıkıntılar ve eksiklikler ile ilgili basın mensuplarının bizlere yönelik talepleri olmuştu. Bizler de hem doktor arkadaşlarımızla hem de basın mensupları ile konuşarak bu sorunu nasıl çözeriz diye düşündük. Bazı konularda düzenlemeler yaptık. Arkadaşlarımıza da basın mensuplarının rahatça ve hızlı bilgi alabilmesi için gerekli adımları attık" şeklinde konuştu.

HASTA MAHREMİYETİ ÖNEMLİ

Hastanın izni olmadan yapılan haberlerde sıkıntı yaşandığını dile getiren Darılmaz, "Hasta ve hasta yakınlarının izni olmadan yapılan haberler bazı sıkıntılara yol açıyor. Bunun da basın mensuplarının bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir de acillerde bazı sıkıntılar yaşanıyor. Bir kaç kez yapılan haberlerle ilgili dava açıldı ve sağlık kurumları ciddi zarar gördü. Bunların yaşanmamasını istiyoruz. Bu yüzden basın mensuplarının hastanelerde mutlaka bir muhatabı olması gerektiğine inanıyoruz. Basın iletişim birimleri bu yönde hizmet verecek. Bunun dışında basın mensupları hastanelerde özel güvenlikler ile ilgili çekim izni konusunda sıkıntılar yaşandığını söylediler. Özel güvenlik ona verilen sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyor. Bazen sıkıntılar yaşanabiliyor. İşte bu sıkıntılar basın mensuplarının muhatap bulamamasından kaynaklanıyor. Basın mensupları doğrudan hastanenin büyüklüğüne göre, başhekim veya başhekim yardımcısı ile iletişime geçerse bu sıkıntılar da aşılacaktır" sözlerini kullandı.

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri