Başbakanlık'a Yürümek İsteyen Chp'lilerle Polis Arasında Arbede Çıktı

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun toplumsal olaylarda TOMA sayılarının artırılmasıyla ilgili açıklamasını protesto için Başbakanlık’a yürümek isteyen CHP Gençlik Kolları üyeleri ile polis arasında arbede çıktı. Kızılay Milli Müdafaa...

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun toplumsal olaylarda TOMA sayılarının artırılmasıyla ilgili açıklamasını protesto için Başbakanlık’a yürümek isteyen CHP Gençlik Kolları üyeleri ile polis arasında arbede çıktı.

Kızılay Milli Müdafaa Caddesi’nde toplanan CHP’liler, ‘Acil TOMA Hattı’, ‘Davutoğlu’nun TOMA’sına Gökçek suyu’ pankartı açıp, çeşitli sloganlar attı. Grup, ayrıca yanlarında TOMA resmi bulunan büyük pankart taşıdı. Kortej oluşturan CHP’liler, buradan Başbakanlık'a yürümek istedi. Barikat kuran polis ekipleri, grubun geçişine izin vermedi. Eyleme katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, polis ile görüşme yaptı. Yapılan görüşmeler sonuç vermeyince, grup polis barikatına yüklendi. Polis ile grup arasında kısa süreli arbede yaşandı. İkinci görüşmenin ardından emniyet güçleri biraz geri çekildi. Eylemcilere alan açılmasının ardından basın açıklaması yapıldı.

CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız, “Polisin silah kullanma yetkileri öyle genişliyor ki; olağanüstü yetkilerle donatılan polis, eylemlere katılan, bugün bizim gibi demokratik haklarının ifade etmeye çalışan gençleri, önümüzdeki dönemlerde tutuklu bile yargılayabilecek. Hatta öyle bir polis devleti yaratılmaya çalışılıyor ki, bu polis devleti gösteri ve yürüyüş hakkı kullanan gençlerin yanı sıra kaldırımda geçen bir vatandaşı şüpheli kabul edip, onu belki bir yıl, iki yıl süresiz, ne olduğu bilinmeden cezaevinde tutabilecek. İşte AKP’nin yaratmaya çalıştığı polis devleti bu. Sayın Başbakan çıkıp: ‘Her yakılan TOMA’ya 10 TOMA alacağız derken’, biz buradan CHP gençliği olarak soruyoruz, gezi sürecinde ölen her canın yerine sen ne yapacaksın? Adaleti geri getirebilecek misin?” dedi.

Açıklamanın ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri