Başbakanlık girişimiyle serbest bırakıldı

Lübnanlı Hüseyin Ali Ömer'in, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'nın girişimleri sonucu serbest bırakıldığı açıklandı.

Lübnanlı Hüseyin Ali Ömer'i serbest bırakan Suriyeli muhalif grup Kuzey Fırtınası Birliği yayımladığı bildiride, Lübnan vatandaşını Türkiye Başbakanlık Müsteşarlığı'nın talebi üzerine serbest bıraktıklarını açıkladı.

Kuzey Fırtınası Birliği'nin yayımladığı bildiride ''Türkiye Başbakanlık Müsteşarlığı ve Lübnan'daki Müslüman Alimler Birliği'nden bazı kardeşlerimizin talebi üzerine Hüseyin Ali Ömer'i iyi niyet göstergesi olarak serbest bıraktık ve Türk kardeşlerimize teslim ettik'' denildi.  

Bildiride kaçırılan diğer Lübnanlıların akıbetiyle ilgili ''Arap ve İslam ülkelerine birer mektup gönderildi, misafirlerimizin akıbeti bu mektuplara verilecek cevabın ardından belli olacak'' ifadesi yer aldı.

Öte yandan bildiride, Lübnan'daki Hizbullah'tan da Suriye halkı ve devrimine karşı pozisyonunu tam olarak belirlemesi istendi.

Türkiye'den yardım istedi

Suriye'de kaçırılan ve Türkiye'nin aracılığı ile serbest bırakılan Lübnanlı Hüseyin Ali Ömer, Türkiye üzerinden Lübnan'a geldi.

Ömer, havalimanında yaptığı açıklamada, tutuklu bulunan 10 arkadaşının sağlık durumun iyi olduğunu belirtti.

Özgür Suriye Ordusu'nun kendilerine misafir gibi davrandığını ifade eden Ömer, ''Türk hükümetinden arkadaşlarımızın serbest bırakılması için çalışmalarını sürdürmesini istiyorum'' dedi.

Elimizden gelen çabayı göstereceğiz

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'de kaçırılan 11 Lübnanlı'dan Hüseyin Ali Ömer'in serbest bırakılmasına ilişkin, ''Siyasi konular ne olursa olsun hiçbir zaman insani meselelerde çabalarımızı eksik etmedik. Siyasi bir gündem maddesi olarak, rehin alma gibi olayların yaşanmaması konusunda da bütün tarafları hep uyardık. Diğer Lübnanlılar'ın da kurtulması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz'' dedi.

Davutoğlu, bu olay ile Lübnan'da 2 Türk vatandaşının kaçırılması arasında irtibat görmediklerini vurgulayarak, ''Böyle bir irtibat kurulmasını da doğru bulmuyoruz. Türkiye, bu krizin bir parçası veya bir tarafı değildir'' diye konuştu.

Lübnan'dan açıklama
Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Şerbil, Türkiye'nin Suriye'de kaçırılan Lübnanlıların serbest bırakılması için yoğun çaba harcadığını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri