Başbakan'ın Tehditle İstifa Ettirildi Dediği Meclis Üyeleri Daha İstifa Etmemiş

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Aydın mitinginde, Erzurum'da AK Partili belediye meclis üyelerinin tehditle istifa ettirilip, BDP'ye geçirildiği yönündeki beyanı Karayazı ilçesinde gerilimi artırdı. Başbakan'ın mitingde...

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Aydın mitinginde, Erzurum'da AK Partili belediye meclis üyelerinin tehditle istifa ettirilip, BDP'ye geçirildiği yönündeki beyanı Karayazı ilçesinde gerilimi artırdı.

Başbakan'ın mitingde tehdit söyleminin ardından Erzurum İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı çok sayıda asker; Karayazı Yukarı Göksu bölgesine sevk edildi. 24 saat bölgede kalan askeri birlikler, daha sonra geri çekildi. Olası bir çatışmaya karşı ise Karayazı, Karaçoban, Tekman ve Hınıs'tan çok sayıda Kürt kökenli vatandaş bölgeye giderek canlı kalkan oldu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Erzurum Şubesi bölgede incelemede bulundu ve tehditle istifa ettirildikleri iddia edilen belediye meclis üyeleri Muhtar Yıldız ve Abdurrehim Kaya'yla yüz yüze görüştü. İHD, bölgede yaptığı inceleme ve araştırmaları rapor haline getirip yayımladı.

İHD Erzurum Şube Başkanı Medeni Aygül başkanlığında 4 kişilik bir heyet bölgede giderek, inceleme ve araştırmalarda bulundu. Heyet, tehditle BDP'ye geçtiği iddia edilen Karayazı Belediye Meclis üyeleri Yıldız ve Kaya ile görüştü. Raporda görüşmelerde, belediye meclis üyelerinin Başbakan'ın iddia ettiği gibi tehditle, zorla partilerinden istifa etmediklerine yer verildi. Üyelerin, kendi iradeleriyle AK Parti ile yollarını ayırdıklarını ancak henüz resmi olarak istifalarının sunmadıkları belirtildi. Söz konusu meclis üyelerinin, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile randevu talep etmelerine rağmen kendilerine olumsuz cevap verilmesi üzerine AK Parti ile yollarını ayırdıklarını belirttikleri raporda üyelerin, "Resmi olarak henüz istifa dilekçelerimizi sunmadık. İstifalarımızı sunarken gerekçelerini de sunacağız." ifadelerine yer verildi.

Abdurrehim Kaya ile yapılan görüşmede, "Ben çeşitli siyasi partilerde görev aldım. Halkın talebi benim bu son seçimde BDP’den aday olmam gerekir iken ben AKP’de bir önceki dönem görev yaptığımdan, kendi tercihimle AKP’de siyaset yapmaya devam etme kararı verdim. Ancak seçildikten sonra B.B. Başkanı Mehmet Sekmen ile iletişim sağlayamadık. Beni dikkate almayan bu belediye başkanına tepki olarak istifa ettim. Bu istifamın temel sebebi B.B. Başkanı Mehmet Sekmen ile aramızdan kopuk olan iletişimdir. Ben Mehmet Sekmen'e şahsen bunu söyledim. Hatta, seçim süresince Recep Akdağ ile çalışma yaptık. Millete söz verdiniz, millet bana soruyor, benim yakama yapışıyor. Bizden verilen sözleri tutmamızı istiyorlar. Fakat herhangi bir çalışma yapamıyoruz. Bizi muhatap almıyorsunuz, bu şekilde ben burada siyaset yapamam. Mehmet Sekmen’e grup toplantılarına katılım talebimi ilettiğimde; 'burada işiniz yok' dedi. 5 aydır Mehmet Sekmen beni çağırıp görüşmemiştir. AKP İlçe Başkanı Hanefi Kılıç ile birlikte makamında ziyaret etmek istememize rağmen, bizimle görüşmedi ve ben de ilçe başkanına 'hadi gidelim' dedim, o şahittir. Ben toplumun karşısında rencide olmamak için, 'verdiği sözleri yapmadı' demesinler diye AKP’den istifa ettim. Hakkımda zorla, baskıyla, tehditler istifa ettiği söylentileri yalandır, siyasi propagandadır. Zaten bana bu şekilde bir yaklaşım olsaydı, ben partimin il ve genel merkeziyle, yetkili kişilerle paylaşırdım ve bu şekilde bir durum olduğunu bildirirdim. İstifamı açıkladıktan sonra, istifamı halen sunmamıştım. Ve hatta belirtmek isterim ki, ben diğer siyasi partilerde de çalıştım (DSP), benim oğlum HDP İzmir Bornova ilçe yöneticisidir. Madem biz zorla istifa ettirildikse, AKP’nin Karayazı’dan üçüncü encümenine neden zorlama olmamış, o neden istifa etmemiştir."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri