‘başbakanın Oğlu Ticaret Yapar Mı?’ Pankartına Müdahale İddiası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, Demokrat Parti (DP) İstanbul il binasına asılan ve merhum Başbakan Adnan Menderes’in ‘Başbakanın oğlu ticaret yapar mı? Utanmıyor musun?’ yazılı pankartı indirdiği öne sürüldü. İfadelerin birilerini...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, Demokrat Parti (DP) İstanbul il binasına asılan ve merhum Başbakan Adnan Menderes’in ‘Başbakanın oğlu ticaret yapar mı? Utanmıyor musun?’ yazılı pankartı indirdiği öne sürüldü. İfadelerin birilerini rahatsız ettiğini belirten parti yetkilileri, “Anıt mezarda timsah gözyaşı döküyorlar, Menderes’in sözünden rahatsız oluyorlar.” dedi.

Cihan Haber Ajansı’na konuşan DP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Çağıl Erten, idam edilmesinin 53. yıldönümünde anılan merhum Başbakan Adnan Menderes’in sözlerinin yer aldığı pankartı 15 Eylül’de parti binalarına astıklarını ifade etti. Erten, “Bugün Adnan Menderes’in ölüm yıl dönümü. Biz de bu pankartı Menderes’in siyasi ahlakını, demokrasi mücadelesini, ahlaklı demokrasi anlayışını hatırlatmak anlayışı ile bunu asmak istedik. Bu pankartta yer alan ifade ile ilgili şu hatırlatmayı yapmakta fayda var: Rahmetli Menderes’in oğlu ticarete girmek istiyor. Menderes’in cevabı da şu oluyor: ‘Bir Başbakan’ın oğlu ticarete girer mi? Utanmıyor musun?’ Bugünkü siyasi büyüklere bir mesaj olarak bunu aktarmak istedik. Umarım mesaj yerine ulaşmıştır.” ifadelerini kullandı.

Zabıtaların sabah il binasına geldiğini öne süren Erten, “İki gündür sorun yoktu. Zabıta ve polis ekipleri pankartı indirmek istediklerini belirttiler. Ellerinde herhangi bir karar yoktu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Amirliği’nden geldiğini söylediler. Çatıya çıkmak istediler. Kilitliydi, biz açmadık. Bir vinç ile pankartı indirdiler. El koymak istediler. Bir mahkeme kararı olmadığını söyledik ve pankartı geri aldık. Yeniden yerine astık.” şeklinde konuştu.

‘ANIT MEZARDA TİMSAH GÖZYAŞI DÖKÜYORLAR’

Birilerinin pankarttan rahatsız olduğunu söyleyen Erten, “Bu görüntü kirliliği de oluşturmuyor. Sayın Menderes’in resmi de var. Hakaret de yok. Menderes’in sözü var pankartta. Bu sabah bu olayın olması da manidar. Anıt Mezar’da timsah gözyaşı döküyorlar. Menderes’in sözünden rahatsız oluyorlar. Bunların tamamen demokratlığı sözde demokrat.” diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri