"Başbakan'ın Bütün Derdi, Gezi Olaylarında Bozulan Fiyakamı Nasıl Düzeltirim"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın bütün derdinin, Gezi olaylarında bozulan fiyakasını düzeltmek olduğunu savunarak "Düzeltemezsen arkadaş.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın bütün derdinin, Gezi olaylarında bozulan fiyakasını düzeltmek olduğunu savunarak "Düzeltemezsen arkadaş. Saygınlığın kalmadı." dedi.

    Ekonomi Muhabirleri Derneği'ne konuk olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomi haberlerinin gazetelerin birinci sayfasında yer almasını arzuladığını ifade etti. Siyasetçinin birinci gündeminin ekonomi olmamasının halktan uzaklaşmasına sebep olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, ekonomiye hakimiyetin önce rakamlara hakimiyetten geçtiğini vurguladı. Gerek yurtiçi ve gerek yurt dışındaki ekonomi çevrelerinin Türk ekonomisinin en kırılgan ekonomi olduğu konusunda görüş birliğinde olduğunu kaydetti.

    Başbakan'ın sürekli Türk ekonomisinin ilk 10'a gireceği yönünde umut aşıladığını dile getiren Kılıçdaroğlu, bunu herkesin temenni ettiğini belirterek ancak ilk 10'a girme imkanının mevcut ekonomik politikalarla şuan sıfır olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "Peki üretmeden, gelir yaratmadan ve sadece tüketerek bu süreci nasıl götüreceğiz? Tek bir yanıtı var: Borçlanarak." ifadelerini kullandı.

    11 yılın ekonomik hikayesinin bir borçlanma hikayesi olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, 350 milyar dolar AK Parti döneminde borçlanma olduğunu kaydetti. Kredi kartı borçlanmanın ise 4,3 milyar dolardan 79 milyar liraya yükseldiğini belirtti. Türkiye'de bin yetişmiş kişiden 875'inin bankalara borçlu olduğunun altını çizdi.

    "Türkiye hiç büyümedi mi; elbette büyüdü." diyen Kılıçdaroğlu, ama bir büyüme masalıyla karşı karşıya olunduğunun da bilinmesini istedi. "AKP hükümetinin bir ekonomik politikası var mıdır; hayır yoktur. Böyle bir ihtiyaç da duymadı." diyen Kılıçdaroğlu, işsizliğin ülkenin en büyük sorunlarından biri olmaya devam ettiğini söyledi.

    Merkez Bankası'nın bağımsızlığını kaybettiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası'nın saygınlığının kalmadığını iktidara bağımlı hale geldiğini ifade etti. Önümüzdeki günlerde Trakya'da bir tarım mitingi yapacaklarını anlatan Kılıçdaroğlu, milyonlarca arazinin Türkiye'de artık ekilmediğini, çünkü kurtarmadığını kaydetti.

    "Başbakanın bütün derdi, Gezi olaylarında bozulan fiyakamı nasıl düzeltirim. Düzeltemezsen arkadaş." diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Saygınlığın kalmadı. Toplumu kutuplaştırıp terörü nasıl hortlarımın peşinde." şeklinde konuştu.

    Devletin tüm gelirlerinin tek bir çatı altında toplanması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, bunun yerinin ise Gelirler Bakanlığı olacağını kaydetti. Yeni bir teşvik politikası uygulamaya koyacaklarını anlatan Kılıçdaroğlu, sektörel, bölgesel değil, seçici teşvik getireceklerini vurguladı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri