Başbakan Yıldırım referandum için tarih verdi

Başbakan Yıldırım, partisinin istişare toplantısında yaptığı konuşmada referandum tarihi için 'Nisan ayının ortasını' işaret etti. Yıldırım 'hayırcı' cepheye ise merhum babasının sözleriyle yanıt verdi.

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara’da AKP Ana Kademe İlçe Başkanları İştişare ve Değerlendirme toplantısında konuşuyor. Konuşmasının başında yeni anayasa referandumu tartışmalarına değinen Yıldırım “Türkiye monarşiyle yönetilseydi ve biz demokratik sistem teklif etseydik, emin olun bunların tamamı kralcı ve kraliçeci olurlardı” diye konuştu.

‘NİSAN AYININ ORTASINDA’

Yeni anayasa için ‘rejim değişikliği’ eleştirilerine de yanıt veren Yıldırım “Cumhuriyet baki ama yönetim sisteminin miadı dolmuştur.Türkiye’nin rejim problemi yoktur” dedi. MHP lideri Bahçeli’ye ‘katkılarından’ dolayı bir kez daha teşekkür eden Yıldırım “MHP Genel Başkanına ve milletvekillerine gösterdikleri bu vatanseverlik için bir kez daha teşekkür ediyorum. İnşallah Nisan ayının ortasında yapılacak halk oylamasıyla yapıcı işbirliği devam edecek. Anaya değişikliğini güzel bir sonuçla milletimizin kararıyla hayata geçirmiş olacağız” diye konuştu.

“ÜFLE EVLADIM ÜFLE…”

‘Hayırcıları’ eleştirirken merhum babasının bir sözünü hatırlatan Binali Yıldırım “Rahmetli derdi… ‘Kaval elin yel Allah’ın, Üfle evladım üfle…’ diye, kim ne derse desin” diye konuştu.

“Niyetimiz hayır akıbet hayır”

Başbakan Binali Yıldırım toplantıda ‘hayır’ın tanımını da yaptı. Başbakan “Niyetimiz hayır akıbet hayır. Hayır ile hayırı karıştırıyor bunlar. Hayır, biri de hayır. Onlar hayırcı biz hayırcıyız. Ses benzerliği var. Hayır. Hayır. Artık benim Arapçam olmadığı için telaffuzum eksik olabilir. Arada bir ‘ı’ var yani. Birinde ı var birinde ‘ı’ yok” diye konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri