Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Hiç Kimse Fildişi Kulelerde Oturmuyor

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Üniversite hocalarımız, valiler, emniyet müdürlerimiz, milletvekillerimiz artık fildişi kuleler de oturmuyor. Halkın içindeler. Halkın içerisinde oturuyor." dedi.    Kurtulmuş, Kayseri’de,...

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Üniversite hocalarımız, valiler, emniyet müdürlerimiz, milletvekillerimiz artık fildişi kuleler de oturmuyor. Halkın içindeler. Halkın içerisinde oturuyor." dedi.

    Kurtulmuş, Kayseri’de, Erciyes Üniversitesi Develi Seyrani Ziraat Fakültesi’ne hayırseverler Mustafa Karaca, Şükrü Karaca, Nevzat Çulhaoğlu, Hamdi Özdamarlar, Sait Erdal Metiner ve Şükrü Kulak tarafından yaptırılan Mahmut Karaca 4’üncü eğitim bloğunun temel atma törenine katıldı.

    Temel atma töreninde konuşan Numan Kurtulmuş, "Her şeyi devletten beklenmesi, karşılanmasını doğru değil. Devlet artık vatandaşı ile bir arada olan devlettir. Üniversite hocalarımız, valiler, emniyet müdürlerimiz, milletvekillerimiz artık fildişi kuleler de oturmuyor. Halkın içindeler. Halkın içerisinde oturuyor. Devlet halkına kem gözle, yan gözle bakmıyor. Milletimizde korkmuyor. Kimsenin başörtüsüne, kimsenin diline ırkına bakmıyor, ürkmüyor ve karışmıyor. Devlet ile millet içi içe oluyor. Atılması gereken adımlar birlikte atılıyor. Seyrani Kampüsü'ndeki temel atma töreninde hayırseverler adına önemli bir hayır. Bizim için anlamlı olan tarafı devlet ile milletin bütünleşmesi adına önemlidir. En kısa zamanda tamamlanmasını temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

    "Üniversiteler ruhu taşımak zorundadır. Üniversitelerin ruhu da vardır. Ruhu da olmalıdır. Eğitim üniversitelerin fiziki alanlarında verilmiyor. Hayatın içinde olması ve hayatın bir parçası olması üniversitelerin temel şartlarından birisidir. Nasıl siyasetçilerimiz, kamu görevlileri siyasetçiler fildişi kulelerde yaşamayacaksa akademik personelimiz de bu şekilde olmalıdır." diyen Numan Kurtulmuş, Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü: "İrfanı olmayan bilgi kuru bir ağaç gibidir. İrfan kendini bilmektir. Rabbini bilmektir. Rabbini bilmeyen kendisini bilmez. Kendisini bilmeyen yaratıcısını bilmez. İnsanoğlu irfan sayesinde bilgisini anlamlı haline getirir. İrfan sahibi olursanız dağ başında tek başında olsanız bile yaratıcının sizi gözetlediğin anlar bilirsiniz. Bilgi hayatı kolaylaştırır. İrfan hayatı anlamlaştırır. İrfanı olmayan ne kadar zengin olursa olsun hayatı sıkıntılıdır."

    Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, protokol üyeleri ve hayırseverlerin katılımı ile Develi Seyrani Ziraat Fakültesi kampüsu alanındaki Mahmut Karaca dördüncü eğitim binasının temeli atıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri