Başbakan Singh Hindu-müslüman Çatışmasının Olduğu Bölgeye Gitti

Hindistan Başbakanı Manmohan Singh, geçen hafta Hindu ve Müslümanlar arasında çatışmaların yaşandığı ve 48 kişinin öldüğü Muzaffarnagar bölgesinde köylüleri ziyaret etti.

Hindistan Başbakanı Manmohan Singh, geçen hafta Hindu ve Müslümanlar arasında çatışmaların yaşandığı ve 48 kişinin öldüğü Muzaffarnagar bölgesinde köylüleri ziyaret etti. Saldırılar hakkında soruşturma başlatıldığının altını çizen Başbakan Singh, olayları trajik olarak değerlendirdi.
Başbakan Manmohan Singh’e Kongre Partisi Genel Başkanı Sonia Gandi ve parti genel sekreteri Rahul Gandi de eşlik etti. Halkla bir araya gelen Singh ve beraberindeki heyet bölgede incelemelerde bulundu. Halk Başbakan’a bölgedeki siyasileri şikayet etti. Ziyarette İçişleri Bakan Yardımcısı Pratab Narain Singh te hazır bulundu.
Olaylar daha önce meydana gelen olayda bir bayan yakınlarına laf atılmasını protesto eden 3 Müslüman gencin Hindular tarafından linç edilerek öldürülmesi ile başladı. Köylüler arasında hızla yayılan provokasyon videoları Muzaffarnagar’daki bazı Hindu ve Müslüman köylerin çatışmasına sebep oldu.
Hindistan tarihindeki en kanlı dini toplumsal çatışmalara şahitlik etmiş olan Uttar Pradeş eyaletinde daha önce 1992 yılında Hinduların tarihi bir camiyi yıkmaları ile çatışmalar yaşanmış 2 binden fazla kişi ölmüştü. Muhalefet Bharatiya Janata Partisi’nin bir çok Hindu milliyetçisi lideri olaylar sonrasında gözaltına alınmıştı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri