Başbakan Kraft Mülteci Zirvesi Düzenleyecek

Kuzey Ren Vestfalya’da (KRV) mültecilere işkence edilmesinin yankıları büyük olunca Eyalet Başbakanı Hannelore Kraft mülteci zirvesi gerçekleştirme kararı aldı. 20 Ekim’de düzenlenmesi düşünülen zirvede mültecilerin şu anki durumu...

Kuzey Ren Vestfalya’da (KRV) mültecilere işkence edilmesinin yankıları büyük olunca Eyalet Başbakanı Hannelore Kraft mülteci zirvesi gerçekleştirme kararı aldı. 20 Ekim’de düzenlenmesi düşünülen zirvede mültecilerin şu anki durumu ve sorunların giderilmesi konusunda fikir alışverişinde bulunulacak. Zirveye Başbakan Kraft’ın yanı sıra İçişleri Bakanı Jäger, Eğitim Bakanı Sylvia Löhrmann, Uyum Bakanı Guntram Schneider ve Sağlık Bakanı Barbara Steffens katılacak.

Davet edilenler arasında ayrıca, mecliste grubu bulunan partilerin haricinde başta yardım kuruluşları olmak üzere 40 kadar sivil toplum kuruluşunun, mülteci kuruluşlarının, kilise ve belediye temsilcilerinin olacağı öğrenildi.

ŞİDDET GÖREN MÜLTECİ: MÜDÜR BENİ CİDDİYE ALMADI

Diğer taraftan Siegen Savcılığı konuyla bağlantısı olan herkesi sorgularken, skandal fotoğraftaki mülteci de Stern dergisine konuştu. 28 yaşındaki mülteci, pencere kenarından düşerek kırılan bir şişe sebebiyle odasından alındığını ve elleri arkadan bağlanmış vaziyette şiddet gördüğünü söyledi. Şiddetin ortaya çıkması da bu şekilde bağlanmış ve yere yatırılmış mültecinin özel güvenlik görevlisi tarafından boğazına ayakları ile bastığını gösteren fotoğrafın ortaya çıkması ile mümkün olmuştu. Şiddet görürken kahkaha atıldığını kamp müdürüne anlattığını ifade eden mülteci, şikayetinin ciddiye alınmadığını belirtti.

Federal Göç ve Mültec Dairesi (BAMF) ise bir açıklamasında 2014 yılının kalan son aylarında iltica talebinde bulunacakların sayısının beklenenden çok fazla olacağını ifade etti. Bu zamana kadar aylık 16 bin 500 mülteci bekleyen BAMF, hesabı yeniden gözden geçirerek “Birkaç ay içerisinde gelen mülteci sayısı aylık 25 bini bulur.” ifadesine yer verdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri