Başbakan katliam diyemedi!

İsrail soykırımına Türkiyeye saygısızlık diyen Başbakana Veli Tolu, sert cevap verdi: Türkiye-İsrail arasında bir anlaşmamı var ki bu anlaşmaya aykırılıktan doğan bir saygısızlık olsun. Başbakan buna saygısızlık diyor ama katliam diyemiyor

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Av. Veli Tolu, düzenlediği basın toplantısında İsrail’in Filistin’e yönelik yapmakta olduğu soykırım ve insanlık dışı katliamları değerlendirdi.

Başkan Veli Tolu, Amerika ve Avrupa’nın gayrimeşru çocuğu olarak ifade ettiği İsrail’in Filistin halkı üzerine yağdırdığı bombalar sonucu 300 kardeşimizin şehit olduğunu anımsattı.
Veli Tolu, saldırılara karşı İslam coğrafyasında cılız tepkilerin dışında akan kanı durduracak bir gücün olmadığını gördüklerini vurguladı. Tolu, yeryüzünde Filistin’e yapılan zulmü durdurabilecek bir tek gücün var olduğunu, onun da Türkiye Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olduğunun altını çizdi.
İSRAİL BAŞBAKANI, SALDIRI ÖNCESİ MISIR VE TÜRKİYE’YE ZİYARET ETTİ
Bu bölgede yaşanan hiçbir şey kendiliğinden meydana gelmediğine dikkat çeken Başkan Veli Tolu, şöyle devam etti: “İki hafta önce Mısır ve İsrail bir anlaşma imzaladılar. Böylece İsrail’in Gazze’ye yapacağı saldırı için Mısır’ın sessiz kalması garanti altına alındı. İsrail Başbakanı Olmert bu görüşmenin ardından hafta başında Türkiye’ye gelerek Başbakan Erdoğan ile de 6 saat süren bir görüşme yaptı. Diplomasi tarihi böylesine uzun bir görüşmeyi yazmaz. Ancak bu gün anlaşılıyor ki bu ziyarette çok uzun mütalaalar yapılmış ve Türkiye’nin bu katliama sessiz kalması sağlanmıştır. Çünkü İsrail biliyor ki; Türkiye bir silkinse bütün İslam âlemi ayağa kalkar.” Başbakan Erdoğan’ın ziyaretin etkisiyle olsa gerek Filistin’de yapılan katliama soykırım diyeceğine “İsrail’in yaptığı Türkiye’ye yapılmış bir saygısızlıktır” dediğine vurgu yapan Veli Tolu, Başbakanın saldırılara sadece üzüldüğünü söylemekle yetindiğini ve İsrail’i kınamaktan bile kaçındığını hatırlattı.
BAŞBAKAN SOYKIRIM DİYEMİYOR, SAYGISIZLIK DİYOR
Başbakan Erdoğan’ın olaya bakış açısının kullanmış olduğu dile açıkça yansıdığını ifade eden Veli Tolu, “Sayın Başbakan İsrail’in yaptığı bu işe operasyon diyor ama saldırı diyemiyor. İsrail’in karşısında bir terör örgütü mü var ki operasyon deniyor. 300 can kaybı varken sayın Başbakan buna saygısızlık diyor ama katliam diyemiyor. Türkiye-İsrail arasında bir anlaşmamı var ki bu anlaşmaya aykırılıktan doğan bir saygısızlık olsun. Başbakan İsrail’in yaptığı bir soykırımdır diyemiyor onun yerine orantısız güç kullanmasınlar diyor. Kullanılması hak olan bir güç mü var ki bunun orantılı olduğu tartışılsın. Oysa şunu açıkça söylemek gerekir ki; İsrail’in yaptığı saldırı bir katliam ve soykırımdır. Ayrıca İsrail’in orantılı güç kullanmasını istemek bu saldırının İsrail’in hakkı olduğunu zımnen kabul etmektir. Bu cümlenin arkasında saklanan işaret: Ben İsrail’in Gazze üzerinde hakkı olduğunu kabul ediyorum demektir. Uluslar arası literatürde bunun anlamı budur. Oysa Başbakanın yapması gereken Filistin halkına yapılanların tamamen haksız ve hukuksuz olduğunu haykırıp Filistin’e uygulanan ambargoyu açıkça kaldırmaktır. BOP eş başkanı olan Başbakan en azından bunu yapmalıdır. Ama zannederim bizim bu beklentimiz de boşa çıkacaktır. Çünkü Başbakanın artık bir Filistin meselesi kalmadığı maalesef açıkça gözükmektedir” dedi.
 


VELİ TOLU’NUN CEVAP
VERİLMESİNİ İSTEDİĞİ SORULAR
* Sayın Başbakan İsrail Başbakanı ile 6 saat boyunca ne konuşmuştur. Hangi meseleler üzerinde tartışılmıştır. Sayın Başbakanın bu saldırıdan haberi var mıdır?
* AKP’li milletvekilleri soykırımcı İsrail dostluk gurubuna üyeliklerini sona erdirecek midir?
* İsrail ile kurulan stratejik ortaklık ve savunma paktı sona erdirilecek midir? (bizim İsrail ile ortak düşmanımız olmadığına göre bu ortaklık kimin işine yaramaktadır)
* İsrail hava kuvvetlerinin her yıl düzenli olarak Konya’da yaptıkları tatbikatlar sona erdirilecek midir?
* Sayın Başbakan BOP eş başkanlığından ayrılacak mıdır, yoksa olanları görmezden gelip bu göreve devam mı edecektir?
* Telaviv büyükelçisi geri çağrılıp İsrail’in Ankara büyükelçisi geri gönderilecek midir?
* Bu görüşmede 29 Mart yerel seçimlerinde Yahudi lobisinin desteği gündeme gelmiş midir?
Bütün bu soruların acilen cevaplanması ve kamuoyuna açıklanması gerekmektedir. Aksi halde bu günkü sessizlik yarın daha büyük katliamlara yol açacak bir süreci başlatacaktır.
Tolu, toplantının sonunda, ‘HAMAS bizim dostumuz Filistinliler kardeşimizdir’ sözünü söyledi.
Bir gazetecinin yerel seçimlerle ilgili soru sorması üzerine Veli Tolu, gündemlerinin Filistin olduğunu, başka bir konuda konuşmayacağını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri