“Başbakan kasıtlı olarak evden çıkmadı”

AK Parti Genel Başkanı Baş Danışmanı Kerim Özkul, seçim gecesi Mevlana Meydanı’na geç gelen Başbakan Davutoğlu ile ilgili, “Başbakanımız sandıklarda görevli arkadaşlarımızın şenlik başlamış havasını hissetmemeleri için evi biraz geç terk etti” dedi

Röportaj: KEREM İŞKAN

Seçim sonuçlarını Kerem İşkan’a değerlendiren AK Parti Genel Başkanı Baş Danışmanı Kerim Özkul, seçim gecesi Mevlana Meydanı’na geç gelen Başbakan Davutoğlu ile ilgili, “Başbakanımız sandıklarda görevli arkadaşlarımızın şenlik başlamış havasını hissetmemeleri için evi biraz geç terk etti” dedi

‘MEYDANA KASITLI OLARAK GEÇ GİTTİK’

AK Parti Genel Başkanı Baş Danışmanı Kerim Özkul, seçim sonrası ilk değerlendirmesini Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kerem İşkan’a yaptı. Seçim akşamı sandıktan çıkan sonuçları Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ikametgâhında takip ettiklerini ifade eden Özkul, “Sonuçlarla Başbakanımız üzerindeki yükü atmış, hizmet yükü yüklenmiş bir vaziyette sonuçları izledi. Sandıklarda görevli arkadaşlarımızın sandığı terk etmemeleri için evi geç terk ettik” dedi.

‘YENİ BİR SAYFA AÇTIK’

Seçim sonrasında yeni bir sayfa açtıklarını belirten Özkul, şöyle konuştu: “Yeni dönem umarız kı sevginin, kardeşliğin olduğu, kutuplaşmanın bertaraf edildiği bir dönem olur. Konya’da aldığımız oy ile çıta çok yükseğe çıktı. Bundan sonra tüm siyasi partilerin ve Ak Parti’nin işi çok zor. Bundan sonra yapacağımız iş ekonomik pastayı büyütmek ve bu pastayı adilane dağıtmak.”

 

**Seçim sonrası sizi daha rahatlamış olarak gördüm. Nasıl hissediyorsunuz?

Tabi haliyle yoğun bir atmosferden geçtik. 2015 yılının başından beri seçim atmosferi yaşıyoruz. 10 Şubatta aday belirleme süreci başlamıştı. Bu dönemden itibaren mütemadiyen, stres, koşturma, ne olacak şüphesi ile yaşadık.

 

**Diğer milletvekillerine nazaran sizde stres fazlaydı. Bir başbakanın kendi memleketi ile ilgili çalıştığı bir ekibin içerisindeydiniz. İkinci olarak da Konya milletvekili olarak üzerinize düşen sorumluluklar vardı. 7 Haziran seçimlerinde Konya’nın oylarının yüzde 65’e düşmesi stresi artırdı mı?

-Tüm Türkiye’de 9 puan oy kaybetmemize rağmen Konya’da bunun yarısı kadar, 4 puan oy kaybetmiştik. Bu bile bizi üzüntüye sokmuştu. Konya’nın kendi evladının yanında biraz şüpheli durması, bizde çekinceleri artırmıştı. Bu nedenle 1 Kasım seçimlerine stres altında girdik. Öncelikle milletvekili adaylarımız, eski milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, teşkilat mensuplarımız, sahada ciddi bir performans gösterdiler. Takdire şayan bir çalışma yaptılar. Emeği geçen arkadaşlarımıza, kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Halkımıza da teşekkür ediyorum, partililerden fazla, adaylardan fazla çalışan hemşerilerimiz vardı. Bu bile kamçıya vesile oldu ve yoğun bir çalışma sergiledik. Bizi strese sokan şuydu; Halkımız sahada bize teveccüh gösteriyordu fakat bunu anket şirketlerinin araştırmalarında göremiyorduk. Hamdolsun 1 Kasım'da güzel bir netice aldık. O stersin kalkmasıyla biz de biraz daha rahatladık. Bize oy versin vermesin herkese teşekkür ediyoruz. Gece kalkıp bizlere dua edenlere teşekkür ediyoruz. Onların dualarıyla biz bugün bu mutluluğu yaşıyoruz. Yeni bir sayfa açıldı. Sevginin, kardeşliğin olduğu, kutuplaşmanın bertaraf edildiği bir dönem olur umarız. Kalkınma ve istikrarla taçlandırabilirsek asıl neticeye ulaşabiliriz.

**Konya’da yüzde 74 ciddi bir oran. Bundan sonra bu destekle Konya’da ne değişecek?

7 Haziran öncesi Başbakanımız Konya’ya metro sözü vermişti. Onda bir sorun yok devam ediyor. Her ne kadar bazı kesimler geçmişte YHT, mavi tünel, barajlar dillendirildiğinde ‘bunların aslı yok’ demelerine rağmen biz bu hizmetler yapmış isek, bugün de metroyu yapacağımızı söylüyoruz ve yapacağız. 10 ekim itibariyle yeterlilik ihalesine çıkıldı.4 Firma metro projesini hazırlamak için yeterlilik aldılar. Projenin yapılmasıyla ihale süreci devam ediyor. Yapım ihalesi de gerçekleşecek ve makul bir sürede Anadolu’da ilk kez metroya binmiş olacağız. Konya’da aldığımız oy ile çıta çok yükseğe çıktı. Bundan sonra tüm siyasi partilerin ve Ak Parti’nin işi çok zor.

PROJELERDE SONA GELİNDİ

**Başka ne tür projeler var? Neler üzerinde çalışıyorsunuz?

-Konya Karaman Mersin arasındaki YHT projesi var. Karaman hattını neticelendirmek üzereyiz. Karaman Ulukışla arası yapım ihalesi tamamlandı. Yapımına başlanıyor. Ulukışla Mersin arası bölümün de projelendirme ihalesi tamamlandı, projesi çalışılıyor. Bunun dışında Lojistik Köy dediğimiz uzun süredir gündemimizde olan ama birtakım bizden kaynaklanmayan talihsizlikler nedeniyle yoluna koyamadığımız proje ile ilgili çalışmalar tamamlandı. Yapım ihalesine çıkıyoruz. Zannederim Kasım ayı içinde ihale yapılacak. Yeni bir Gar yapımı da gündemdeydi. Orada da mülkiyet sorununu aşamamamız nedeniyle temel atamamıştık. Mülkiyet sorunlarının yüzde 99’u aşıldı. Kamulaştırma ile ilgili ufak pürüzler var. Hak sahibi hemşerilerimizi memnun edecek bir seviyeye getirdik. İhaleye çıkmak üzereyiz. Bunun yanında da çevre yolumuzu kuşaklayan duble yol ile ilgili çalışmalar sürüyor. Mutlaka bununla birlikte bir yığın projelerimiz olacak. Geçtiğimiz günlerde MEVKA açıkladı; Silikon Vadisi dediğimiz, Meram Kozağaç bölgesinde veri toplama ve yedekleme merkezi hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Mavi tünel barajlarımız yapılıyor. İnşallah bununla birlikte Ova’ya çiftçimizin kullanacağı su ve şehre içme suyu sağlanmış olacak.

**Tek başına hükümetin netleşmesiyle birlikte yeni hükümet nasıl kurulacak, kabinede kim olacak? Kabinede bir sürpriz çıkar mı? Başbakan’dan sonra bir bakan çıkar mı Konya’dan?

Bu Başbakanımızın takdirinde olan bir husus. Bir şey deme durumum yok. Bir başbakan şehrinde ikinci bir bakan çıkarsa bizi memnun eder. Ama 26 arkadaşımız bakan olacak. 81 Vilayet var, her vilayet kendisinin temsil edilmesini istiyor. Bundan sonra yapacağımız iş ekonomik pastayı büyütmek ve bu pastayı adilane dağıtmak. Başta emekli, engelli, yaşlı ve öğrencilerin refahının artırılması için ne gerekiyorsa yapacağız.

**Cumhurbaşkanı 17-25 Aralık operasyonlarında  “Ne zaman sıkıntıya girsek Konya’da huzur buluruz” demişti. 7 Haziran ve 1 Kasım Seçim akşamlarında da Başbakan sonuçları Konya’dan değerlendirdi. AK Parti’nin en zor zamanlarında Konya güvenli liman mı oluyor?

-Başbakanımız sonuçları kendi ikametgâhında izledi. Beraberdik. Sonuçlar kamuoyuna paylaşılmadan Genel Merkezimizin sisteminden sonuçları takip ettik. Sonuçların böyle olacağı kendisini göstermişti. Sonuçlarla Başbakanımız üzerindeki yükü atmış, hizmet yükü yüklenmiş bir vaziyette sonuçları izledi. Sandıklarda görevli arkadaşlarımızın şenlik başlamış havasını hissetmemeleri için evi biraz geç terk etti. Meydana niye geç geldi diye soranlar bilsin. Bu arada hem Mevlana Meydanı’nda hem de Genel Merkez’de balkonda yapacağı konuşmaların hazırlıklarını yaptı. Mevlana Meydanı Başbakanımız’ı tarihi bir tablo ile karşıladı. Kucaklayıcı bir konuşma yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri