Başbakan Erdoğan'ın Amerika dönüşü açıklamaları

Başbakan Erdoğan ABD ziyareti dönüşü gündemdeki konulara ilişkin açıklamalar yaptı.

Başbakan Erdoğan ABD ziyareti dönüşü gündemdeki konulara ilişkin açıklamalar yaptı.

-Obama ile 3 saat süren heyetler arası görüşmelerimiz oldu. Ortadoğu ülkeleriyle ilgili pek çok konuyu değerlendirdik. Bölgesel ve küresel sorunları konuştuk.

-Ekonomik ilişkileri ele aldık.  ABD ve AB arasında yapılan serbest ticaret anlaşmasını ve Türkiye'nin de burada bulunması gerektiğini vurguladık, bu da olumlu karşılandı. Bakanlarımıza talimatlarımızı verdik, çalışmalar yapılacak.

-Silikon Vadisi'nde ziyarette bulunduk. Özellikle Fatih projesi ile çok ilgilendiklerini bve yakından takip ettiklerini gördüm. Ardından gerek Türk gerekse İslam dünyasının temsilcileriyle bir toplantı yaptık. 

2014'TE 3 SANDIK

-Genel Başkan Yardımcımın yapmış olduğu açıklamaların neye dayalı olduğunu bilmiyorum. ABD'de yapılan bir soru üzerine önümüzdeki yıl içinde parlamentoda kabul görürse 3 seçimin olabileceği belirtilmişti.

-Yeni anayasa ile değişiklik yapılması halinde referandum açılabilir ve üçüncü seçim olabilir.

REYHANLI

-Reyhanlı'da 18 gözaltının 12'si tutuklu. Ve bunların içerisindeki ilk kanaatlere bakılırsa 12 kişinin fail olma ihtimali yüksek. Şu anda biz yargı kanaatini açıklamadığı müddetçe şu şudur diyemeyiz. Onların itirafları nedeniyle kanaaatler oluştu.

REFERANDUM

-Eğer muhalefet partileri kendileri kilitlemezse serbest bırakırlarsa biz bir tasarıyı parlamentoya sunabiliriz. Bizim sunduğumuz tasarı gerek kendi milletvekillerimiz gerek muhalefet partilerinin milletvekilerinin serbest bırakılması halinde referandum yolu açılabilir. Referandum yolu açılırsa ben milletimden evet oyu alabileceğimizi düşünüyorum

2014'TE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PARTİ GENEL BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ İDDİASI

-Bunların hepsi hayali şeyler. Sağır duymaz uydurur kabilinden. Sağır kardeşlerime hakaret etmiş olmayayım. Partimizin yetkili kurulları var. Ne tür bir karar çıkarsa bu karara uyulur. Durgun suyu bulandırmaktan başka bir şey yok. Vakti zamanı geldiğinde bunlar değerlendirilir. Kimin nereye aday olacağına parti karar verir.

-Bunları daha çok uygulamalarda göreceğiz.Bizim yaptığımız çalışma lojistik destek istikametinde olmuştur.Ve bu lojistik desteğimizi sürdüreceğiz. Temennim odur ki ABD gibi ülkelerin lojistik desteğe sahip çıkması bu da muhalif güçleri sağlamlaştıracaktır.

ERDOĞAN OBAMA ÇİZGİSİNE GELDİ İDDİASI

-Obama'nın çizgisini bilmek lazım. Türkiye'de benim başbakanlık sürem 10,5 yıl oldu. Siyasette de 40 yılı aşkın sürem var. Kendimize ait çizgimizi hiç değiştirmedik. Bu tür yaklaşımlarda bulunanların öncelikle benim çizgimi daha iyi anlamalı.

-Orada sadece Hizbullah yok. Suriye'nin içinde bulunanlar çok fazla. Suriye'nin içinde hangi ülke örgütleri var açıklasınlar. Türkiye'nin orada hangi örgütü var bunu çıksınlar açıklasınlar. Lojistik destekse bunu yapıyoruz. Gıda, araç, ilaç imkanları veriliyor. Türkiye ne Hizbullah'ın görevini ne diğerlerinin görevini yapmadı yapmayacak.

PKK ÇEKİLMESİ

-Şu tarihte şu yoldan çekiliyoruz açıklamaları yanlıştır. Böyle bir tuzağın içine bu iktidar düşmez.

KILIÇDAROĞLU'NUN SURİYE İDDİALARI 

-Ben Kılıçdaroğlu'na cevap vermeyeceğim. Cevabımı avukatolarım vasıtasıyla arıyorum. Çünkü TÜrkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanlığını yürüten bir insana bu ülkenin siyaseti içinde bu söz söylenmez. Bizim abdestimizden şüphemiz yok. Yargı kimin katil olduğu, kimin katillerle işbirliği içinde olduğunu ortaya çıkaracaktır. DHKP-C yandaşlığı yapan, ben gider üye olurum diyen kişi ben değilim, Kılıçdaroğlu'nun kendisidir. Bu adam kalkmış bu tür hakaretlerde bulunuyor. 

-Swobo'da verdiği randevuyu iptal ediyor. Bu tür yakıştırmalarda bulunamazsınız diyor. Ben iptal ettim diyerek dürüst davranmıyor. Swoboda gerçeği ortaya çıkarıyor. Böyle bir insanın düştüğü hali görün. Böyle bir muhalefet olmamalıydı. 

-Hatay ziyareti için henüz bir tarih belirlemedik. MKYK toplantısı toplantısı sonrası kararlaştıracağız.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri