Başbakan Erdoğan'dan 'T.C.' açıklaması

Başbakan Erdoğan, Sağlık Bakanlığı logosu ve bazı valiliklerin tabelalarından T.C. ibaresinin kaldırılması konusunda ilk kez konuştu. Başbakan Erdoğan T.C. olayından haberinin olmadığını söyledi.

Başbakan Erdoğan partisinin Ege Bölgesi milletvekilleriyle dün kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Başbakan Erdoğan milletvekilleri ile buluşmasında T.C. İbaresinin Sağlık Bakanlığı logosu ve bazı valilik tabelalarından kaldırılması konusunda ilk kez konuştu. Başbakan Erdoğan T.C.'nin kaldırılmasından haberinin olmadığını ifade ederek “Ama bu karar alındıysa, arkasında durulmalıydı” dedi.

Başbakan Erdoğan toplantıda AK Parti'nin İzmir'deki son oy oranını da açıkladı.

AK Parti Ege milletvekilleri, Başbakan Erdoğan'a gündeme yönelik tartışmaların seçim bölgelerinde nasıl etki ettiğini anlattı. Milletvekillerinin Başbakan Erdoğan'a “TC tartışmaları hassasiyet yarattı”, “En çok karşılaştığımız soru; çözüm sürecinde bir taviz verilecek mi? Öcalan’a af gelecek mi?”, “Bölgede güneydoğu kökenli ögrencilerin evine, ülkücüler baskın yapıyor?”, “Tek vatan, tek bayrak, tek millet konusunda hassasiyet var” şeklindeki değerlendirmeleri ilettiği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan, milletvekillerinin sözlerine şu yanıtları verdi:

İFTİRA HIZLI YAYILIYOR

“Arazide çok yoğun çalışmamız gerekiyor. Şu anda gerçek manada tarih yazıyoruz. Yeni ufuk açıyoruz. Hepinizin bu süreçte etkin rol alın. Bir iftiranın yayılması, doğrunun yayılmasından daha hızlı oluyor. Sorun üretmek çözüm üretmekten daha kolay. Muhalefetin yaptığı gibi. Onlar bir çalışıyorsa, biz on çalışacağız. Onlar bir kişiye ulaşıyorsa, biz on kişiye ulaşacağız.

HİÇBİR PAZARLIK YOK

Vatan, millet, bayrak, inanç gibi değerler istismara çok açık. Biz risk aldık, muhalefet ise risk almıyor. Neticeye ulaştığımızda muhalefet mahçup olacak. Muhalefet iki soruyla gündeme gelmek istiyor. Bir, çözüm nasıl olacak, iki terör sona ererse ne olacak? Teröre hiçbir taviz vermedik. Belgeyemezler, ispat edemezler. Hiçbir pazarlık yoktur. ‘Devlet, PKK karşısında yenildi, taviz verildi’ diyorlar. Buna en güzel cevabı veririz, ama kışkırtmaktan başka bir amaca hizmet etmez. (12 Eylül’de olduğu gibi ruhsatlı ruhsatsız silahlar teslim edilsin önerisine) Bizde 12 Eylül dönemi iktidarı yok. Böyle bir şey olmaz. Aksi halde suç ortamı olur.

CHP’DE GELİŞMELER OLACAK

MHP’de olduğu gibi vatandaşı tahrik eden bir genel başkanla bir yere varamazsınız. CHP’de de durum aynı, orada farklı gelişmeler olacağını yakında göreceksiniz. Akil insanlara karşı Kayseri’de bir provokatif durum oldu. Başta MHP il başkanı olmak üzere provoke ediyorlar. Oraya gelenler istiklal Marşımıza karşı değiller ki? Onların bu yaptığı terörize etmektir. MHP’nin bu yaptığı terördür.”

TC OLAYINDAN HABERİM YOK

TC’nin kaldırılması olayından hiç haberim yok. Bursa’da valilik dediğimiz zaman Rusya-İngiliz valiliği mi akla gelecek? İngiltere’de falan bu yerlerde sadece numara yazar. Ama bu karar alındıysa, arkasında durulmalıydı. Bu arada sosyal medyayı en az onlar kadar iyi kullanalım.

AK PARTİ’NİN OYU % 37

Başbakan Erdoğan, Ege bölgesindeki illerde partilerin oy oranlarına ilişkin anketi de paylaştı. Erdoğan, İzmir’de AK Parti’nin yüzde 37, CHP’nin yüzde 43, MHP’nin yüzde 13 oyu olduğunu söyledi. Ankete göre İzmir’de, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu başarılı bulanlar yüzde 41, başarısız bulanlar yüzde 36; ‘Yeniden oy veririm’ diyenler yüzde 42, ‘Oy vermem’ diyenler yüzde 42 çıktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri