Başbakan Erdoğan Polonya Temaslarına 'Meçhul Asker' Anıtından Başlayacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üç günlük Avrupa turunun son durağı Polonya’daki temaslarına bugün meçhul asker anıtına çelenk koyarak başlayacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üç günlük Avrupa turunun son durağı Polonya’daki temaslarına bugün meçhul asker anıtına çelenk koyarak başlayacak.

Başbakan Erdoğan için daha sona resmi karşılama töreni yapılacak. Erdoğan, daha sonra ise Polonyalı Başbakanı Donald Tusk ile baş başa bir görüşme yapacak ve heyetler arası görüşmeye katılacak. Görüşme sonunda bazı anlaşmalara imza atılacak. İki başbakan ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Erdoğan buradaki temasları kapsamında Polonya Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski tarafından kabul edilecek. Erdoğan buradaki temasları kapsamında ayrıca Polonya Temsilciler Meclisi Başkanı Ewa Kopacz ve Senato Başkanı Bogdan Borusevic'e nezaket ziyaretinde bulunacak.

Başbakan Erdoğan günün ikinci yatısında ise Polonya Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (PISM) tarafından düzenlenen toplantıda "Türkiye-AB İlişkileri" konulu konferans verecek ve Türk işadamlarının katılımıyla düzenlenecek iş forumlarına iştirak edecek.

Erdoğan Varşova ziyaretinin sonunda Polonya Başbakanı Tusk'un, onuruna vereceği yemeğe katılacak ve daha sonra İstanbul'a dönecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri