Başbakan Erdoğan, Neşet Ertaş’ın Mezarını Ziyaret Etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sanatçı Neşet Ertaş’ın birinci ölüm yıldönümünde Kırşehir Mezarlığı’nda bulunan mezarını ziyaret etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sanatçı Neşet Ertaş’ın birinci ölüm yıldönümünde Kırşehir Mezarlığı’nda bulunan mezarını ziyaret etti. Başbakan Erdoğan’ı mezarlıkta Neşet Ertaş’ın kardeşleri Nadiye Ertuğrul ve Ayşe Garip ile eniştesi Hüseyin Ertuğrul ve amcasınınoğlu Haydar Ertaş karşıladı.

    Başbakan Erdoğan, Ahilik Meydanı’nda gerçekleştirilen Ahilik programının ardından mezarlığa geçti. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan burada Neşet Ertaş ve babası Muharrem Ertaş’ın kabirlerini ziyaret etti. Başbakan Erdoğan, mezar başında Kur’an-ı Kerim okuttu. Erdoğan Kur’an okunurken Nadiye Ertuğrul’un elinden tuttu. Kur’an ardından dua okundu. Erdoğan, Neşet Ertaş’ın vasiyeti üzerine ayak ucuna gömüldüğü babası ve ustası Muharrem Ertaş’ın mezarını da ziyaret ederek dua etti.

    Neşet Ertaş’ın kardeşi Ayşe Garip, ”Çok büyük bir insandı. Yaşantısıyla bunu gösterdi. Örnek olarak yaşantısı kaldı.” derken, eniştesi, “Türkiye’ye ve dünyada nam salmış bir insan.” diye konuştu.

    Başbakan Erdoğan, mezarlık ziyaretinin ardından Neşet Ertaş 1. Altınbağlama Kültür Sanat Ödül Töreni'ne katılmak üzere otele geçti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri