Başbakan Erdoğan: Mısır'da Mazlumun Yanında Olacağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Mısır'daki mazlum, mağdur, hakkını arayan, oyunun hesabını soranların yanında olmalıyız, olacağız.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Mısır'daki mazlum, mağdur, hakkını arayan, oyunun hesabını soranların yanında olmalıyız, olacağız." dedi.

Erdoğan, Türkmenistan'a hareketinden önce Ankara Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

"Mısır için hangi adımları attınız?" sorusu üzerine Erdoğan, "Aslında tabi bu süreç içerisinde başta ABD olmak üzere Sayın Obama, Sayın Putin, İngiltere Başbakanı Sayın Cameron, Almanya Şansölyesi Sayın Merkel, Fransa Başbakanı, hepsi ile bunların tek tek görüşmelerim oldu. Bunun yanında BM Genel Sekreteri ile bu süreç içinde görüşmemiz oldu. Aynı şekilde Körfez ülkelerinin devlet, hükümet başkanları ile görüşmelerim oldu. Aynı şekilde Dışişleri Bakanım yoğun bir trafiği sürdürdü, sürdürüyor." ifadelerini kullandı.

"AKİL ADAMLAR, SİPARİŞ ÜZERİNE DOLAŞAN TİPLER"

Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti: "Ve 'akil adamlar' dedikleri bir heyet de bizi ziyarete geldi. Bunlar bölgede daha önce devlet başkanlığı, başbakanlık yapmış insanlardan oluşan 5 kişilik bir heyetti. Onlarla da bu süreci görüştük. Öyle zannediyorum ki onlar bu gelişmelerden sonra şunu söylüyordur; 'Biz demedik mi?' Mantık çünkü bu. Böyle yaklaşıyorlar; 'biz demedik mi?' Ne demek 'biz demedik mi?' Yani 'bizim dediğimizi yaparsanız bunlar olmaz.' Ya burada sizin dediğiniz diye bir şey yok ki. Ortada bir defa bir hak mefhumu var. Nedir bu hak mefhumu? Burada bu ortaya direnişi koyan insanlar haklı mı değil mi önce buna bakacaksınız. Yapılan darbe haklı mı değil mi, önce buna bakacaksınız. Ama bunlar yapılana 'darbe' diyemediler. Ve bunlar sipariş üzerine ülkeleri dolaşan tiplerdir. Bunların içinde arkadaşlarımız var. Kendilerine bu konuları zaten biraz da ağıt tonda işledik. Yani; 'çok ayıp ediyorsunuz, siz hakkı teslim, temsil bunlar için burada olmanız lazım; biz sizin de bazı sıkıntılar yaşadığınızda yanınızda yer aldık, sizlere yardımcı olmaya çalıştık; şimdi ise sizler bakıyoruz dün uğradığınızı bugün karşı tarafa aynı şekilde o muameleyi layık görüyorsunuz; kusura bakmayın.' Tüm bunlar yaptık, bu adımları attık. Ve bundan sonra da atmaya devam edeceğiz. Ve kararlılığımızı; Mısır'daki mazlum, mağdur, hakkını arayan, oyunun hesabını soranların yanında olmalıyız, olacağız diye düşünüyorum." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri