Başbakan Erdoğan: Mesele Hedefi Barış Olan Koalisyonların İçinde Olmaktır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, meselenin kanın ve ölümün durdurulması olduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, meselenin kanın ve ölümün durdurulması olduğunu söyledi. Hedefi barış olan koalisyonların içinde olmak istediklerini vurguladı. Türkiye'nin barış için elinden ne gelecekse onu ortaya koyacağının altını çizen Erdoğan, koalisyonda nasıl yer alınacağı konusunu şartların belirleyeceğini, şuan verilmiş bir karar olmadığını ifade etti.

    Başbakan Erdoğan, Arjantin'in Başkenti Buenos Aires'ten Türkiye'ye döndü. Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Olimpiyatların Tokyo tarafından kazanılmasını, İstanbul'un kaybetmesini sevinçle karşılayan çevreler olduğunun hatırlatılması üzerine Erdoğan, buna kendisinin cevap vermeyeceğini belirterek halkın cevabını vakti zamanı gelince en güzel şekilde vereceğini vurguladı.

    Böyle bir şeye sevinilemeyeceğinin altını çizen Erdoğan, Türkiye'nin burada son ikiye kaldığını hatırlattı. İstanbul'un kaybetmesinden dolayı üzülen komite üyelerini de gördüklerini dile getiren Erdoğan, "Türkiye beşinci kez bu yarışa girmiştir. Türkiye'nin alamayışına sevinenlerin buna neden sevindiği bellidir. Türkiye Akdeniz Oyunları'na ve farklı spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmıştır. İzmir Belediyesi o dönemde bunu başaramamıştı. CHP'li belediye başaramadığı için hükümet olarak biz ele almıştık. Aynı şey Mersin'de meydana geldi. Komşumuzda yapılamayınca 18 ay kala Mersin'deki Akdeniz Oyunları'nı yüzümüzün akıyla tamamladık. İkinci olduk. Yine Erzurum'daki Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları'nı başarıyla gerçekleştirdik. Bunlar uluslararası organizasyondu. Bundan sonrasını ağırlıklı olarak sporcularımızın yetişmesine zaman ayıracağız. Uluslararası başarıları yakalaması için gerekli adımları usanmadan atacağız. Bu işi de başaracağız." dedi.

    G-20'de ağırlıklı olarak Suriye meselesinin konuşulduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, kimyasal silah konusunun özellikle Suriye meselesinin gündeme gelmesine vesile olduğunu söyledi. Ekonomik konuları çalışma yemeği dışındaki ayrı oturumlarda görüştüklerini anlatan Erdoğan, "Tebliğler sunuldu. Çalışma yemeğinde BM sunumundan sonra benim de uzun bir sunumum oldu. Kısmen Mısır da gündeme geldi. Mesele donörler toplantısı değil; mesele kanın ve ölümün durdurulmasıdır. Bunun için nasıl bir adım atılmalı? Bunun için oluşturulacak koalisyonun içinde yer alacağız. Mesele hedefi barış olan koalisyonların içinde olmaktır." şeklinde konuştu.

    Türkiye'nin koalisyonda nasıl yer alacağına ilişkin bir soruya ise Başbakan Erdoğan, "Suriye'ye yönelik tavırda Rusya'yı işin dışında tutmayalım. Fransa Cumhurbaşkanı ile yapılan görüşme çok önemli oldu. AB o ana kadar göstermediği hassasiyeti o toplantıda gösterdi. O toplantı sonrası AB daha net tavır takındı. Suriye konusunda şu anda verilmiş bir karar yoktur. Türkiye barış için elinden ne gelecekse onu ortaya koyacaktır. Şartlar belirler, şuan verilmiş bir karar yoktur. Bugün bir açıklamada bulunmak, orada insanların ölümüne çanak tutmaktan öte bir durum doğurmaz." karşılığını verdi.

    Olimpiyatlarda doping konusunun Türkiye'ye yöneltilmesi konusunda ise Erdoğan, bunun sadece Türkiye'ye yönelik olmasının yanlış olacağını ifade etti. Bunun bir tavırdan ziyade dopinge bakışımızla ilgili olduğuna dikkat çeken Erdoğan, "Yaklaşımınız nedir? Biz dopinge karşı sıfır tolerans dedik. Buna yönelik düzenlemeleri başlattık. Bu konuda affımız yok. Kim yaparsa spor hayatı biter. Kurumsallaşmayı gündeme aldık. Bu konuda kararlılıkla adımları attık, atmaya da devam ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri