Başbakan Erdoğan il il ilçe ilçe dolaşacak

AK Parti'nin 3 ayrı araştırma şirketine yaptırdığı anketlerde, çözüm sürecine verilen destek, Türkiye genelinde yüzde 58 çıktı.

Ancak AK Parti'nin, muhalefet tabanının yaklaşımını da yakından izlediği ve ona göre politika geliştirdiği belirtiliyor. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın önceki gün parti genel merkezinde Marmara Bölgesi milletvekilleriyle gerçekleştirdiği basına kapalı toplantıda, bu konuyla ilgili değerlendirmeler yaptığı öğrenildi. Milletvekillerinin çapraz gezilerle yurda dağılmasını isteyen Erdoğan, sürece desteğin nispeten düşük olduğu Ege, Karadeniz ve Trakya bölgeleriyle bizzat kendisi ilgilenecek. Başbakan'ın, İzmir'de halka hitap edeceği, ayrıca Trakya'ya 3 günlük bir çıkarma yapacağı, ilçe ilçe süreci anlatacağı belirtiliyor. 

Önceki gün Marmara Bölgesi vekilleriyle görüşen Başbakan Erdoğan, yaptırdıkları anketlerle, sadece Türkiye ve bölge ortalamalarını çıkarmadıklarını, muhalefet partilerinin tabanlarının nabzını da tuttuklarını bildirdi. Buna göre, son yaptırdıkları araştırmalarda, CHP ve MHP tabanlarının üçte birinin de çözüm sürecine destek verdiği sonucuna ulaştıklarını paylaştı. "Muhalefetin de bu çalışmada yanımızda olmasını arzulardık." diyen Erdoğan, "Fakat maalesef muhalefet bu süreçte AK Parti'nin yara almasını beklemektedir. Her şeye rağmen bilesiniz ki bu süreç salimen sonuçlanacaktır. Muhalefetin istismarı kamuoyunda rağbet görmemektedir." şeklinde konuştu. Ardından muhalefet partilerinin yönetimlerine, "CHP ve MHP'nin ülkenin hayrına bir rüya görmesi mümkün değildir." eleştirisini yöneltti.

Başbakan Erdoğan'ın ‘akil insanlar' heyetiyle ilgili de önemli değerlendirmeler yaptığı kaydedildi. Vekillerden listeye yönelik eleştirilere cevap verilmemesi ve savunmaya geçmemelerini isteyen Erdoğan, "Bu AK Parti'nin değil, devletin ve hükümetin akil insanlar listesidir." dedi. Bu nedenle, gruplara çalışma tarzı dayatmayacaklarını, her grubun ve her akil insanın kendine göre yöntemler belirleyerek süreci anlatacağını söyledi. Heyetteki isimlerle aynı düşünce dünyasından olmalarının da gerekmediğine işaret ederek, "Aynı paydada olmamız şart değil, dünya görüşlerimiz aynı değil lakin ortak paydamız ülkemizde akan kanın durması, annelerin gözyaşının dinmesidir." ifadelerini kullandı. "Akil insanlar listesine karşı mutlaka karşı kampanyalar başlayacaktır." uyarısında bulunan Başbakan, "Savunmaya girme durumumuz yok. Terörle mücadelede başarılı olan ülkeler ekonomik büyümede büyük sıçrama yapmışlardır. Çok hassas bir süreçten geçiyoruz. Silahların susması, ülkemizin kalkınması için elimizi taşın altına koyduk." sözlerini sarf etti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri