Başbakan Erdoğan, Gata Diploma Törenine Katıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) diploma törenine katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) diploma törenine katıldı.

7'si yabancı uyruklu 61 mezun öğrenciye diplomaları törene katılan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Erdoğan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve kuvvet komutanları tarafından verildi.
Dönem birincisi Ömer Faruk Keskin, diplomasını Cemil Çiçek'in elinden aldı. İkinci olan Yalçın Gurlaş'a Başbakan Erdoğan, dönem üçüncüsü Mustafa Akaryıldız'a ise diplomasını Orgeneral Necdet Özel taktı. Dönem birincisi diplomasını almak için protokolün yanına gelirken, Erdoğan ve Özel ise diplomaları sahneye inerek verdi.

Törende ayrıca Afganistan'dan 2, Azerbaycan'dan 3, Kazakistan'dan 2, Makedonya'dan 1, Ürdün'den de 1 mezun diplomalarını aldı. Diplomaları ayrı ayrı büyükelçiler verirken, Kazakistanlı öğrencilere diploma verilmesi sırasında bir öğrenciye diploma verilmedi. Bu öğrenci tekrar çağırılarak diplomasını aldı.

GATA Komutanı ve Rektörlerinin konuşmasının ardından yeni mezunlar yemin etti. Dönem birincisi Keskin, kısa bir konuşma yaptıktan sonra kütüğe isim çaktı.

TÖRENDEN NOTLAR

Törene Genelkurmay başkanları ve kuvvet komutanları tam kadro olarak eşleriyle birlikte katıldı. Tören sırasında Erdoğan'ın oturduğu koltuğa sırtına destek olması için minder konuldu. Erdoğan'ın yakasına takılan kokart düşünce koruması tarafından ikinci bir kokart takıldı. Tören sonunda mezun öğrenciler kılıçlarını havada birleştirerek kutlama yaptı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri