Başbakan Erdoğan: Ey Bm Güvenlik Konseyi, Sen Ne İşe Yararsın?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye ve Mısır'daki katliamlara sessiz kalan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne tepki gösterdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye ve Mısır'daki katliamlara sessiz kalan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne tepki gösterdi. Erdoğan, "Ey Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) neredesin? Sen ne işe yararsın? Sen ne için kuruldun? Kuruluş amacın senin barış değil miydi? Sen şu anda barışın güvencesi değilsin." dedi.

        Memleketi Rize’de toplu açılış törenine katılan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "11 yıldır milletimize hizmet ederken tüm Türkiye'nin başını öne eğdirmemek için tam bir gayret içinde olduk. Gerektiğinde Karadeniz gibi kabaracağız; gerektiğinde Fırtına Deresi gibi coşacağız; gerektiğinde Kaçkar gibi, Verçenik gibi ağır olacak, ağırbaşlı olacağız; gerektiğinde Rize'nin şelaleleri gibi akacak, gerektiğinde gölleri gibi durulacağız." diye konuştu.

        İki yıldır Suriye'de insanlık dışı bir katliam sergilendiğini vurgulayan Erdoğan, yaklaşık 100 bin kişinin öldüğünü, Türkiye'de 500 bin Suriyelinin misafir edildiğini vurguladı. Mısır'daki darbeye de değinen Erdoğan, Suriye'deki kimyasal silah katliamını anımsattı. Erdoğan, "Orada kan, kurşun izleri yoktu. Çünkü o yavrular maalesef kimyasal silahlarla şehit edilmişlerdi. Ama ben şuna inanıyorum. Bu Beşar Esad'ın artık son çırpınışlarıdır. Çünkü muttakim olan Allah, inanıyorum ki bunun hesabını en kısa zamanda ondan soracaktır. Bu yavruların intikamını onlardan alacaktır." dedi.

        Türkiye'nin yalnızlaştığı iddialarına da değinen Erdoğan, "Bize birileri diyor ki 'Türkiye yalnızlaştı.' Yok, hayır yalnızlaşmadı. Bizim yanımızda onların tankı, topu, uçağı ile o yavruların üzerine iniyorlarsa bilesiniz ki bizim yanımızda da önce Hakk var, sonra halk var. Biz böyle yürüyoruz. Biz medyayla, sermayeyle gelmedik." şeklinde konuştu.

        ERDOĞAN’DAN BMGK’YE SERT ELEŞTİRİ

        Hem Türkiye içinde hem dünyada Türkiye'yi haksızca, mesnetsizce, hatta yüzsüzce eleştirenler olduğuna dikkat çeken Erdoğan, şöyle dedi: "Türkiye Suriye, Mısır, Somali, Myanmar'da neden bu kadar ilgileniyor diyenler var. Soruyorum; bir NATO ülkesi olarak dünyanın dört bir yanında görev verildiğinde giden Türkiye'ye 'niye Somali'ye, Afganistan'a, Balkanlar'a gittin' diyen var mı, yok! Şimdi ben diyorum ki; ey Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi neredesin? Sen ne işe yararsın? Sen ne için kuruldun? Kuruluş amacın senin barış değil miydi? Sen şu anda barışın güvencesi değilsin. Şu andan beş tane daimi üye dünyanın kaderini belirliyor. Hele hele şu anda iki tane üye dünyanın kaderini belirliyor. Ama şunu unutmayın! Dünya beşten büyüktür. İnşallah bununda vakti zamanı geldiğinde dünya halkları hesabını soracaktır."
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri