Başbakan Erdoğan: Esma’nın Gözyaşı, Ümmetin Gözyaşıdır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'da ordunun darbe karşıtı göstericilere ateş açması sonucu hayatını kaybeden İhvan (Müslüman Kardeşler) liderlerinden Muhammed El Biltaci'nin 17 yaşındaki kızı Esma için “Esma'nın gözyaşı, ümmetin gözyaşıdır” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'da ordunun darbe karşıtı göstericilere ateş açması sonucu hayatını kaybeden İhvan (Müslüman Kardeşler) liderlerinden Muhammed El Biltaci'nin 17 yaşındaki kızı Esma için “Esma'nın gözyaşı, ümmetin gözyaşıdır” dedi.

Memleketi Rize’ye gelen Başbakan Erdoğan'ı çok sayıda hemşehrisi Rize Belediyesi önünde karşıladı. Beraberindeki eşi Emine Erdoğan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ve Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ile Başbakanlık otobüsünden Rizelilere seslenen Erdoğan, hemşerilerini Rabia selamı ile selamladı. Erdoğan, ”Sizleri Rabia'nın selamı ile selamlıyorum. İnşallah bu selam barışın simgesi olsun. İnşallah bu selam dünyada ezilenlerin, iktidar olduğu dönemlerin simgesi olsun. İnşallah bu selam diktatörlerin sonu olsun.” dedi.

Suriye’de 2,5 yılda yüz binden fazla Müslüman’ın öldürüldüğünü hatırlatan Erdoğan, “Ardından Mısır’da 3 bine yakın Müslüman öldürüldü. Yaralıların sayısı on bini buldu. Şu anda bütün Müslüman Kardeşlerin liderleri teker teker toplanarak içeri alınıyor. Habil ile Kabil arasındaki durum ne ise, şimdi bunun tekrarı yapılıyor. Müslümanlar Müslüman kardeşlerini katlediyor. Bu oyunun arkasında kimlerin olduğunu biliyorsunuz. Bu oyunun arkasındaki güçlerin tek derdi var. Bütün bu oyunun arkasındakiler sadece Müslümanların birliğini, onları ikiye bölmek suretiyle kendilerine güç devşirmek istiyorlar. Suriye'de küçük yavruların kimyasal silahlarla nasıl şehit edildiğini gördünüz değil mi? Onlarda kan var mıydı? Onlarda kurşun izi var mıydı? Utanmadan sıkılmadan hala diyorlar ki ‘Acaba bunu kim yaptı?’ Bunu, diktatör katil Esed yaptı.” diye konuştu.

Mısır'da ordunun darbe karşıtı göstericilere ateş açması sonucu hayatını kaybedenler arasında 17 yaşındaki Esma'yı da anan Erdoğan, şöyle dedi: “Esma'nın gözyaşı, ümmetin gözyaşıdır. Esma için ağlayanların gözyaşları abdest mesabesindedir. Mevlana bunu böyle dile getiriyor. 17 yaşındaki Esma yılmadı. O sniper silahı ile şahadet şerbetini içti. Burada da Esma'lar var biliyorum. Birçok oyunlar oynandı ama siz bu oyunları bozdunuz. Tutturdular bir Gezi, bir tencere tava. Rize’de, Trabzon’da, Ordu’da, Giresun’da Samsun’da çalacak tencere tava bulamadılar. Çünkü siz egemenlik bizim hakkımızdır dediniz ve bu hakkınızdan taviz vermediniz. İnşallah uzun ince yolda beraber yürüyeceğiz.”

Başbakan Erdoğan, Mayıs 2012’de temeli atılan Ovit Tüneli’nin 2016 yılı başında tamamlanacağını da sözlerine ekledi.

Pazartesi gününe kadar şehirde kalacak olan Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından Güneysu’da bulunan konutuna geçti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri